Audi R15 TDI a fost dezvaluit

E momentul ca ceilalti participanti la Cursa de 24 de ore de la Le Mans sa-si ia notite si sa se uite cat se poate de atent la abia lansatul Audi R15 TDI. Mai mult, Audi domina aceasta competitie de ceva timp. Totusi nu inteleg cum nimeni nu se intreaba cum poti castiga o cursa la Le Mans 24 Hour, mai ales folosind un motor diesel. Sau se intreaba?

Au fost aduse cateva modificari noului model in comparatie cu R10 TDI, avand acum un motor V12 TDI mai usor, cu noi filtre diesel care imbunatatesc consumul de combustibil si reduc emisiile de CO2. De asemenea a fost imbunatatit sistemul de injectie, dar si cel turbo pentru un mai bun raspuns al motorului. Nici aerodinamica nu a fost uitata, fiind imbunatatita fata de cea a predecesorilor sai.

Cei de la Audi sustin ca noul R15 TDI dezvolta peste 600 CP si un cuplu de 1.050 Nm. “Noul R15 TDI beneficiaza de multe solutii tehnice, care nu au mai fost vazute pana acum pe un prototip sport.” a declarat Dr. Wolfgang Ullrich, seful Audi Motorsport.

Noul R15 TDI Este va folosi un sistem electric cuplat la bateriile litiu ion care inlocuiesc bateriile conventionale, alaturi de folosirea luminii cu tehnologie LED. Se pare ca acesta va debuta in cursa 12 Hour Race de la Sebring, pe data de 21 Martie.

Sursa

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Audi R15 TDI a fost dezvaluit

Comments are closed.