Koenigsegg Quant dezvaluit la Geneva

Koenigsegg a dezvaluit noul lor concept Koenigsegg Quant, un supercar electric cu patru locuri, ce a fost produs de constructor impreuna cu specialistii in energie solara de la NLV Solar. Modelul la scara 1:1 poate fi vazut la Salonul Auto de la Geneva.

Daca va intra in productie, cele doua companii vor de la Quant o autonomie de 500 km si o incarcare completa a bateriilor in aproximativ 20 de minute. In plus, bateriile nu vor fi unele obisnuite, existand posibilitatea unui numar nelimitat de incarcari, fara ca acestea sa se degradeze. Tot pentru autonomie va ajuta si sistemul de recuperare a energiei generate in momentul franarii.

Koenigsegg Quant va fi “tras” de 512 CP si 715 Nm, ajungand la 100km/h in doar 5.2 secunde. Viteza maxima de care va fi capabil este de 275 km/h, puterea este distribuita pe rotile din spate, iar greutatea totala modelului va ajunge la 1.780 kg.

Interiorul este spatios, cu destul loc pentru picioare la partea din spate, in timp ce toate cele patru scune sunt ajustabile. Portierele Gull-wing si lipsa pilonilor B ofera un acces destul de usor pasagerilor. Cei din spate beneficiaza de doua panouri infotainment, cel de al treilea panou fiind montat la partea din fata. ABS-ul, ESP-ul si cele sase airbag-uri, ofera o siguranta sporita ocupantilor viitorului model.

Pretul cat si o data a intrarii in productie nu sunt inca cunoscute.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Koenigsegg Quant dezvaluit la Geneva

Comments are closed.