Aston Martin Lagonda este prezent la Geneva

Odata cu sarbatorirea celor 100 de ani de existenta, Aston Martin readuce la viata numele de Lagonda, intr-un concept FWD pe care l-au prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Sunt un mare fan Aston Martin, dar acest concept, din punctul meu de vedere, nu are nici o legatura cu Aston Martin. Pai unde e clasa, finetea, rafinamentul si tot ce tine de Aston Martin?!

Conform companiei, conceptul este inspirat din vechile modele Lagonda, cat si din actualul design al barcilor de mare viteza. Cu toate astea, eu spun ca rezultatul nu are nimic in comun cu niciuna. Partea din fata este dominata de grila de mari dimensiuni cu bare orizontale, prize de aer largi, blocuri optice prelungite pe lateral si pilonii A inchisi la culoare, ce dau parbrizului, macar din punct de vedere vizual, o deschidere cat mai mare. Geamurile pasagerilor din spate vin micsorate spre coada, manerele portierelor sunt “ascunse”, iar jantele sunt cat se poate de masive si masoara 22 de inch. Spatele aduce a Bentley, cu luneta de mici dimensiuni si portbagajul iesit in afara.

Desi pentru moment nu sunt imagini cu interiorul modelului, compania spune ca acesta beneficiaza de o cabina spatioasa (si sunt convins ca asa e), cu scaune individuale pentru fiecare pasager. La fel motorizarea. Este un V12, dar nu se stie inca ce, cat si cum dezvolta. Poate cel mai interesant lucru la acest model, este faptul ca atunci cand va intra in productie, va folosi trenuri de rulare flex-fuel (benzina sau E85), diesel si chiar hibrid.

Aston Martin sustine ca pietele de desfacere a viitorului model se vor extinde pana la 100 si vor cuprinde America de Sud, India si China. “Un Aston Martin este un sportcar autentic , dar Lagonda este cu totul altceva, un nou brand care va deschide o piata noua. Lagonda va crea o noua relatie cu clientii, aducand ideea de calatorie, aventura si stil, totul intr-un pachet formidabil.” a declarat Dr. Ulrich Bez, Chief Executive Aston Martin Lagonda.

Vi se pare?

Sursa si foto

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Aston Martin Lagonda este prezent la Geneva

Comments are closed.