Aston Martin DBS Volante spune ”Prezent” la Geneva

Aston Martin nu avea cum sa lipseasca de la apropiatul Salon Auto de la Geneva si ne prezinta cu cateva zile inainte de inceperea marelui eveniment, noul DBS Volante. Noul model este cel de al 16-lea convertible Aston Martin din cei 95 de ani de istorie, reusind astfel sa combine luxul cu performantele unei masini sport.

Astfel, noul 2+2 seater DBS Volante, beneficiaza de un motor V12 de 6.0 litri si care dezvolta 510 CP si 570 Nm. Daca apesi pedala de acceleratie la maxim, acul kilometrajului se va opri la 307 km/h, in timp ce pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h ai nevoie de doar 4.3 secunde.

Modelul standard vine cu o cutie manuala in 6 trepte, dar clientii pot opta si pentru o cutie automata Touchtronic in sase rapoarte. Greutatea anuntata de AM este de 1.810 kg. Pentru a ajunge la o greutate cat mai mica, s-a apelat la montarea unor frane carbon ceramic, in timp ce cateva elemente din caroserie au fost fabricate din fibra de carbon.

La interior, pasagerii au parte de un sistem audio BeoSound de la Bang & Olufsen, conector integrat pentru iPod, un conector USB si un sistem de navigatie cu HDD. De mentionat mai este si top-ul, care se retrage in 14 secunde prin apasarea unui buton.

DBS Volante va fi produs la Gaydon, Warwickshire, primele unitati urmand a fi livrate incepand cu toamna acestui an. Preturile vor fi anuntate la Salonul Auto de la Geneva.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Aston Martin DBS Volante spune ”Prezent” la Geneva

Comments are closed.