Koenigsegg Quant vine la Geneva

Urmand exemplul Lamborghini Estoque Concept, Aston Martin Rapide si chiar Porsche Panamera, suedezii de la Koenigsegg vor dezvalui la Salonul Auto de la Geneva un nou concept in patru portiere.

Pentru moment conceptul este denumit Quant si urmeaza a fi construit pe o platforma complet noua. Cu siguranta daca modelul va intra in productie, la fabricarea lui se vor folosi materiale usoare, un exemplu fiind fibra de carbon.

Si daca pe bord se poate vedea care este amestecul de E85 cu ajutorul caruia motorul functioneaza, e relativ simplu sa banuim ca noul Quant va folosi motorul de 1.018 CP de pe Koenigsegg CCXR, ce “papa” acelasi biocombustibil E85.

Daca tot va vorbeam de interior, sa va mai spunem ca va exista un sistem multimedia nou care beneficiaza si de un touch screen, cu ajutorul caruia se pot controla functii precum Bluetooth sau sincronizare cu iPod.

In ultima perioada inginerii au mai lucrat si la o cutie de viteze dublu ambreiaj, putin mai scurta si mai usoara, cu ajutorul careia rapoartele pot fi schimbate in doar 30 de milisecunde, prin simpla apasare a padelelor din spatele volanului.

Inca doua imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu