Mercedes Benz E-Class Coupe 2010 a fost dezvaluit

Poate una din cele mai asteptate masini ce urmeaza sa apara la Salonul Auto de la Geneva, este noul Mercedes Benz E-Class Coupe 2010. In doua portiere si fiind un inlocuitor al lui CLK Coupe, noul model va intra in competitie cu Audi A5 si BMW Seria 3 Coupe.

Evident, noul Coupe are la baza acelasi nou E-Class Sedan ce a fost aratat publicului la Salonul Auto de la Detroit, si beneficiaza de multe din motoarele cat si din partile de interior ale lui E-Class. De luat in calcul este coeficientul aerodinamic de numai 0.24, in comparatie cu Toyota Prius sau Chevy Volt.

O gama larga de motoare va putea fi gasita pe noul Coupe, de la 4, la 6 si pana la 9 cilindri, cu puteri cuprinse intre 200 si 382 CP, varful de gama fiind un E500/550. Este de asteptat si o versiune AMG cu cel putin 500 CP, dar asta se va intampla probabil mai spre sfarsitul anului.

Bun. Deci dupa cum va spuneam, cel mai mic motor este un E250 CDI in patru cilindri, ce dezvolta 200 CP si 500 Nm. Fiind si cel mai mic, are si un consum pe masura, adica 5.3 litri/100 km. Nu vine singur. Are si un fratior pe benzina, tot de 200 CP, dar cu un cuplu de doar 310 Nm. Mai urcam o treapta si gasim un V6 diesel E350 CDI, cu 228 CP si 540 Nm, si un V6 E350 CGI (benzina), cu 288 CP si un cuplu de 365 Nm. Varful, asa cum spuneam, este un V8 E500/550 de 5.5 litri, ce dezvolta 382 CP si 530 Nm.

Ce mai gasim pe noul E-Class Coupe? Pai suspensia activa Agility Control, care ii modifica gradul de duritate in functie de conditiile de rulare si care lucreaza “mana in mana” cu Dynamic Driving, sistemul selectiv controlabil al amortizoarelor. De asemenea mai avem sistemul de avertizare al oboselii soferului, capota care sare in cazul unui impact, sistemul de recunoastere al semnelor de circulatie, franarea automata in caz de urgenta si blocurile optice cu lumini autoadaptive.

La interior avem scaune sport reglate electronic pe inaltime si cu suport lombar pentru varianta standard. Ca optiune, scaunele din fata pot beneficia de un sistem de ajustare cu memorie si pot fi echipate cu suport lombar ajustabil electro-pneumatic in patru moduri.

In luna Mai a acestui an noul Mercedes Benz E-Class Coupe 2010 va intra pe piata Europeana, urmand ca in Statele Unite sa fie gasit incepand din vara. Preturile si alte detalii suplimentare vor aparea imediat dupa terminarea Salonului Auto de la Geneva.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Mercedes Benz E-Class Coupe 2010 a fost dezvaluit

Comments are closed.