The (White) Stig is dead. Long live the (Black) Stig?

Va mai aduceti aminte cum s-a intamplat? Daca nu va reamintesc eu. Portavionul HMS Invincible. Pista? 200 m. Portavionul are un impresionant sprint de la 0 la 100 km/h (60 mph) in aproximativ 2.8 secunde si are nevoie sa ajunga la 160 km/h (100 mph) inainte de a parasi pista lunga de 200 m. Stig. Black Stig mai exact. Un Jaguar XJS modificat, de 500 CP. Se aliniaza la linia de plecare. “Top Gun vs Top Gear” spune Jeremy Clarckson. Dar ceea ce nu trebuia sa se intample, s-a intamplat. Black Stig ajunge in apa si nu mai iese la suprafata. Asa a fost “omorat” Black Stig in 2003. Iata ca nu a fost asa. Ne-o dovedeste acest video aratandu-l pe Stig cel Negru iesind din mare.

Daca intr-adevar e adevarat ce vedem in imagini si nu e vreo smecherie a britanicilor, inseamna ca stirile conform carora White Stig este Ben Collins au fost adevarate. Dupa cum bine stiti orcine joaca rolul lui Stig semneaza un contract de confidentialitate prin care este de acord sa nu-si dezvaluie niciodata identitatea. Daca se intampla, este “omorat”. Exact acest lucru s-a intamplat cu Perry McCarthy, pilotul care l-a interpretat pe Black Stig.

Clipul a fost insotit si de o declaratie de presa din care citam: “…cum a supravietuit, nimeni nu stie. Unii cred ca a folosit echipamentul NOS (Nitrous Oxide Systems) de pe Jaguar pentru a respira. Altii cred ca acesta poate comunica cu delfinii si a fost ajutat de acestia.”
Dupa salt vedeti ce s-a intamplat si acum 6 ani.
Enjoy!

Sursa

Inca un filmulet in continuare

Author: Sorin Grumazescu