Volkswagen Touareg Hibrid anuntat pentru 2010

Dupa cum bine stiti, actuala generatie de Volkswagen Touareg se afla pe piata in ambele variante de motorizari, adica si cea pe benzina si cea diesel. Viitoarea generatie de Touareg va include si versiunea hibrid, modelul urmand a intra pe piata incepand cu 2010, prototipurile fiind deja in teste.

Acesta va folosi un motor V6 injectie directa, supraalimentat, de 3.0 litri, 333 CP si 440 Nm si va fi cuplat cu un motor electric care va aduce un plus de 52 CP si 300 Nm. Noul Touareg va fi un hibrid paralel, cu posibilitatea folosirii combinate a motorului pe benzina si a celui electric, in asa fel incat consumul de combustibil si emisiile sa fie cat mai reduse.

Motorul electric va putea trage Touareg-ul cu pana la 50 km/h, iar cei de la Volkswagen vor sa mai introduca un switch cu ajutorul caruia soferul poate bloca masina in sistem exclusiv electric pentru a calatori doar in acest fel. Transmisia va fi facuta prin intermediul unei cutii de viteze automate in 8 rapoarte. Modelul va mai beneficia de sistemul stop-start, precum si de sistemul de recuperare a energiei generate de sistemul de franare. Cei de la Volkswagen mai anunta ca performantele modelului nu vor fi afectate prin trecerea la o versiune hibrid.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu