Pagani Zonda R – Detalii oficiale

Una dintre cele mai dorite masini de pe planeta si-a aratat noua fata in weekend-ul ce tocmai a trecut. Pagani Zonda R este ultimul model de curse, dar pe care proprietarii le pot conduce si pe sosea. Desi la prima vedere nu se vede, Zonda R imparte aproximativ 10 procente din componentele sale cu precedentul Zonda F.

Asa cum v-ati fi asteptat, motorul este un V12 de 6.0 litri de la Mercedes-Benz AMG, acelasi de pe CLK GTR vazut in campionatele GT. Acesta produce 750 CP si un cuplu de 710 Nm, cutia de viteze fiind una secventiala in sase trepte.

Ampatamentul a crescut cu 47 mm, lungimea crescand si ea cu 394 mm. Caroseria a fost optimizata in asa fel incat masina sa se miste bine chiar si la viteze mici, in timp ce pachetul aerodinamic vine cu flapsuri noi, un eleron spate ajustabil si un difuzor nou, acestea dandu-i modelului o mai buna stabilitate in viraje.

Pagani Zonda R va fi produs in doar 10 exemplare si va putea fi achizitionat pentru suma de 1.2 milioane de euro. Asteptarea va fi putin mai lunga pentru doritori, deoarece vor putea intra in posesia lor abia in primavara anului viitor.
(Tks for the tip O)

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Pagani Zonda R – Detalii oficiale

Comments are closed.