BMW Seria 7 Hibrid si BMW X6 Hibrid – Confirmate pentru 2009

BMW va produce versiunile hibrid ale lui BMW Seria 7 si BMW X6, vanzarile fiind programate sa inceapa la sfarsitul acestui an. Ian Robertson, fostul CEO de la Rolls-Royce si actualmente director de vanzari BMW, a confirmat acest lucru in timpul unui interviu in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Robertson a mai spus ca cele doua vehicule vor folosi sisteme hibrid diferite. Pe seria 7 va fi folosit un sistem ce permie oprirea motorului in cazul franarii sau a opririi la stop, functiile fiind preluate de catre motorul electric. BMW X6 va beneficia de un sistem full hibrid, avand posibilitatea rularii in exclusivitate electric, sau combinat cu motorul V8.

BMW Seria 7 ActiveHybrid foloseste un V8 twin-turbo de 4.4 litri si mai primeste ajutor de la unul electric de doar 20 CP, dar cu un cuplu impresionant, de aproximativ 200 Nm. V8-ului genereaza 400 CP si combinat cu cel electric, reduce consumul cu aproximativ 15 procente.

In ceea ce priveste modelul BMW X6 ActiveHybrid au fost dezvaluite foarte putine detalii, constructorul german spunand doar ca la partea de consum, economia va fi de aproximativ 20% fata de similarul V8. Motorul va fi acelasi cu cel de pe Seria 7 Hibrid.

Energia pentru motorul electric vine de la bateriile litiu-ion montate in partea din spate, masinile beneficiind si de sistemul ce inmagazineaza energia recuperata in momentul franarii.

Momentan aceste doua vehicule se afla la stadiul de concept, asa ca vom avea cu siguranta modificari la partea mecanica, inaintea oricarei lansari. Totusi Robertson a tinut sa precizeze ca acestea “vor fi disponibile pentru clientii, pana la sfarsitul anului”.

Sursa

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu