Salonul Auto de la Detroit – Audi A7 Sportback Concept

Audi a dezvaluit in cadrul Salonului auto de la Detroit ultimul lor concept, Audi Sportback Concept, un un coupe 2+2 in patru portiere, putin mai mare decat actualul A6, cu blocuri optice cu tehnologie LED si cu o grila frontala putin rotunjita, un model ce marcheaza intrarea celor de la Audi in clasa Grand Tourer cu 4 portiere, unde Mercedes-Benz CLS este lider de piata pentru moment si unde modele precum Porsche Panamera si Aston Martin Rapide deja s-au alaturat.

Conceptul Sportback detine un motor V6 diesel de 3.0 litri ce dezvolta 225 CP si 550 Nm, motor cuplat la o cutie de viteze S-tronic in 7 trepte. Se pare ca este cel mai “curat” motor diesel de la Audi, normele de poluare incadrandu-se inclusiv in cele care vor fi aplicate incepand cu 2014. Avand o greutate de 1.800 kg si folosind doar 5.9 litri/100 km (emisiile de CO2 sunt de 156 g/km), conceptul ajunge de la 0 la 100 km in 7 secunde si la o viteza maxima de 245 km/h.

Noul model Audi de 4.950 mm lungime, 1.930 mm latime si 1.400 mm inaltime, mai detine un sistem de tractiune integrala, o servodirectie electromecanica care intra in functiune doar atunci cand volanul este intors si nu si cand se merge in linie dreapta, suspensii CDC (continuous damping control) si discuri de frana ceramice.

Dupa cum va spuneam si mai sus, grila frontala a fost modificata fata de ce am vazut pana acum la Audi, dar nu e numai atat. Mai avem blocuri optice noi si guri de aerisire situate exact sub acestea, 4 tevi de evacuare integrate in bodykit si un set impresionant de jante de 21”.

Despre interior nu stiu ce as putea sa va spun (cu toate ca am citit comunicatul oficial al celor de la Audi). Este extraordinar. Cred totusi ca cel mai bine dati un click putin mai jos si vedeti singuri si interiorul si restul fotografiilor de inalta rezolutie. Enjoy!

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Salonul Auto de la Detroit – Audi A7 Sportback Concept

Comments are closed.