Mercedes McLaren SLR Sterling Moss

Mercedes McLaren SLR Stirling Moss 2009 va debuta luna viitoare la Salonul Auto de la Detroit, dar cei de la Mercedes s-au hotarat sa ne arate putin mai devreme cu ce supermasina vor sa fie prezenti.

Bazat pe SLR Roadster, Stirling Moss beneficiaza de un bodykit din fibra de carbon, motorul este asemanator cu cel de pe SLR722, un V8 de 5.5 litri care dezvolta 650 CP si care este cuplat la o cutie automata in 5 trepte. La fel ca si SLR722, Stirling Moss alearga de la 0 la 100 km/h in 3.5 secunde si poate ajunge la o viteza maxima de 350 km/h.

Dupa cum se vede si din fotografii, este un model fara acoperis, dar care are asa numitele “swing-doors”, acele portiere care se deschid vertical si care pentru un asemenea model “dau” destul de bine, cat si o husa din doua bucati, care poate acoperi fie doar locul din dreapta daca este cazul, fie ambele locuri. Un eleron, asemanator cu cel de pe Veyron, nu face altceva decat sa se ridice la viteze mai mari de 120 km/h.

Mercedes McLaren SLR Stirling Moss va fi fabricat in doar 75 de unitati, iar pretul unui asemena supercar se ridica la 1.100.000 $. Destul de mult, dar pentru cine si-o permite, merita. Si cum nu stiu cati dintre noi si-o permit, hai sa ne limitam doar la imaginile de mai jos. Enjoy!

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Mercedes McLaren SLR Sterling Moss

Comments are closed.