Mercedes BlueZero Concept – Imagini reale si detalii

Acum doua zile va spuneam ca Mercedes BlueZero Concept va debuta la North American International Auto Show in Detroit. V-am mintit oarecum, fara voia mea. 🙂 Prin bunavointa celor de la Evonik Industries, care au sustinut si o conferinta de presa, aveti ocazia sa vedeti mai de aproape conceptul si, de aceasta data, prin intermediul unor imagini reale.

Cele doua companii si-au unit fortele si au scos cateva modele prin care au dovedit ca sunt gata sa-si tina promisiunea de a realiza masinile viitorului. Combinand experienta celor de la Evonik cu tehnologia bateriilor litiiu-ion si cu talentul celor de la Mercedes in ceea ce priveste tehnologia, noul model va reprezenta un pas important pentru vehiculele electrice.

Dupa cum va spuneam si acum 2 zile vor fi trei versiuni, BlueZero E-cell care va folosi energia electrica si care se pare pana la urma ca va avea o autonomie de aprox 200 km, BlueZero F-cell ce va avea o autonomie de 400 km si care foloseste hidrogenul si The BlueZero E-Cell Plus ce poate functiona in ciclu combinat si care va putea parcurge aprox 100 km folosind bateriile si inca 500 km folosind benzina.

Modelul va avea 4.22 m lungime, 5 locuri pasageri, o sarcina utila de 450 kg si un portbagaj cu o capacitate de 500 litri. Avand tractiune fata, conceptul va beneficia de 136 CP si un cuplu maxim de 320 Nm, fapt ce permite modelului sa ajunga de la 0 la 100 km/h in mai putin de 11 secunde.

Sursa

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Mercedes BlueZero Concept – Imagini reale si detalii

Comments are closed.