Noul MINI Cooper Cabrio

Ce vedeti in imagini este noul MINI Cooper Cabrio care va fi disponibil incepand cu luna Martie a anului viitor si care va avea lansarea in luna Ianuarie la Salonul Auto de la Detroit. Modelul vine cu o multitudine de modificari cum ar fi blocurile optice fata/spate, lampile spate, spoilerele si multe altele.

Sa incepem cu gatdget-urile pe care le detine micuta masina, lasand pe partea de final motorizarea. Noul MINI Cabrio vine cu un acoperis retractabil din material textil care se poate inchide sau deschide in 15 secunde chiar si la viteza de aproximativ 30-35 km/h. Tot aici va mai putem spune ca modelul are poate unul din cele mai nefolositoare gadget-uri, un indicator optional care se afla montat chiar langa vitezometru si care iti poate arata de cat timp merge masina “decapotata”.

Cu acoperisul lasat, capacitatea compartimentului pentru bagaje ar fi de 125 de litri, cu el ridicat de aproximativ 170 de litri si daca mai rabatam si scaunele, capacitatea totala va fi de 660 de litri.
La interior mai gasim interfata USB si Bluetooth pentru conectarea diverselor aparate, un sistem automat de aer conditionat care, surprinzator, poate regla temperatura chiar si cu acoperisul deschis si sistemul Easy-Load cu ajutorul caruia se pot rabata scaunele din spate.

Cu toate ca e un MINI, nici ce e sub capota nu este de dat la o parte. Micutul vine in doua versiuni de motorizare: prima are un motor de 1.6 litri ce dezvolta 118 CP la 6.000 rpm, in timp ce versiunea Cooper S Convertible are tot un motor de 1.6 litri, dar cu un turbocharger Twin-Scroll ce “scoate” 175 CP la 5.500 rpm. Ambele versiuni sunt cuplate la cutii manuale in 6 trepte, dar la cerere pot fi montate si cutii automate. Se mai zvoneste ca MINI va avea spre sfarsitul anului 2009 si o versiune diesel.

Consumul se incadreaza intre 6.1 si 7.2 litri la 100 km, in timp ce emisiile de CO2 sunt de 145 respectiv 171 g/km. Dupa cum va spuneam, modelul va fi disponibil de anul viitor si va avea o impresionanta gama de culori exterioare.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Noul MINI Cooper Cabrio

Comments are closed.