Porsche Boxter si Cayman Facelift – Fotografii oficiale

Cu putin inainte de lansarea oficiala a modelelor la Salonul Auto de la Los Angeles, cei de la Porsche au dezvaluit primele fotografii si detalii oficiale cu noile modele Porsche Boxter si Cayman Facelift. In ceea ce priveste design-ul nu sunt schimbari majore, dar la partea tehnica s-a umblat destul de mult.

Cutia de viteze Triptonic a fost inlocuita cu una de tip PDK in 7 trepte, acest lucru fiind facut pentru ca raportul consum-performanta sa fie putin mai bun decat la vechile modele.

Sa trecem la partea de motorizare. Boxter vine cu un motor de 2.9 litri si 255 CP, in timp ce Cayman detine unul de 2.9 litri, dar care dezvolta 265 CP (ambele pe versiunile standard). Daca trecem la versiunile S, situatia se modifica putin si vom avea pe Boxter motor de 3.4 litri in 6 cilindri ce dezvolta 310 CP, in timp ce pe Cayman avem acelasi motor, dar cu un upgrade de 10 CP, adica 320 CP. In concluzie, facelift-ul aduce odata cu el o modificare a puterii cu un grafic cuprins intre 10 si 25 CP, fata de modelele de pana acum.

Performantele sunt si ele surprinzatoare, numai daca luam exemplul Boxter versiunea standard, care atinge 100 km/h in mai putin de 6 secunde, iar consumul nu este deloc de ignorat, fiind cu aprox 10% mai mic decat la suratele lor mai mari.

Suspensiile sunt modificate, jantele sunt mai mari, caseta de directie regandita. La exterior, daca ma uit la faruri nu vad altceva decat Carrera GT, iar la cele din spate au primit tehnologia LED. La interior nu sunt prea multe chestii de discutat, dar ca noutate o sa puteti vedeti un ecran multimedia mai mare si o interfata iPOD

Cand le gasiti? Incepand din luna Februarie 2009 (cand e ziua mea. Se ofera cineva sa-mi faca un cadou? 🙂 ).

Preturi? Pleaca de la 41.000 euro pentru Boxter ( Boxter S – 49.000 euro) si de la 44.000 euro pentru Cayman (Cayman S – 53.700 euro). (Preturile sunt aproximative si sunt convertite conform cursului BNR de ieri 19.11.2008)

Sursa

Mai multe imagini si inca un filmulet in continuare

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Porsche Boxter si Cayman Facelift – Fotografii oficiale

Comments are closed.