Ford Mustang 2010 a fost lansat oficial

Gata. S-a terminat cu misterul. Ford Mustang 2010 a fost lansat ieri, la inceput prin intermediul unor fotografii, a unei brosuri si a unor detalii care au insotit aceste imagini.

Pfiu…ce sa va spun…Sunt prea multe de spus. O sa ma rezum la cateva detalii si la cateva declaratii ale oficialilor Ford.

In primul rand exista doua tipuri de motorizari (V6 si V8 GT) si 3 versiuni (Coupe, Convertible si versiunea care are acoperis de sticla). Apoi, prima imagine pe care ti-o da Mustang-ul este agresivitatea, imagine cu care cei de la Ford, in special cu modelul Mustang, ne-au obisnuit de la primul model fabricat. Partea frontala, aripile, capota, blocurile optice si de fapt tot exteriorul da un aer contemporan modelului, dar in acelasi timp, te duce cu gandul si la Eleanor (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc).

Conform spuselor inginerului sef Paul Randle, actualul Bullitt este considerat fi cel mai bun Mustang din toate timpurile, asa ca, din acest motiv, este si baza noului Mustang GT. Astfel manevrabilitatea si echilibrul au fost “transferate” si pe noul model.

Va spuneam ca beneficiaza de un motor V8 de 4.6 litri, a carui puere a fost marita pana la 315 CP, iar admisia a fost regandita. Nu se putea fara ESC (Electronic Stability Control) si ABS, soferul si colegul din dreapta beneficiaza de Airbag Dual Stage si Airbag-uri laterale.

Daca la exterior a iesit ce a iesit, la interior nu puteau sa-si bata joc de un asa model si au venit cu un design nou, materiale noi, de cea mai buna calitate si executate, asa cum se spune, “la marea arta”. Plansa de bord este fabricate dintr-o singura bucata, are finisaje de aluminiu si este imbracata in TPO (Thermoplastic Olefin).

Un lucru care mie mi-a placut foarte mult este posibilitatea de personalizare a interiorului cu lumina dorita, putand fi alese 125 de culori optionale cu ajutorul sistemului My Color, cu care este dotata masina. In rest? Numai de bine si felicitari Ford. Ati facut o treaba al naibii de buna.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

6 thoughts on “Ford Mustang 2010 a fost lansat oficial

Comments are closed.