Dacia amendata de OPC din cauza unor truse medicale neconforme

Nu, nu cea din imagine. Acesta este un produs conform standardelor (cel putin din cate vad eu)

Nu era destul ca i-a lovit criza financiara pe cei de la Dacia, ca au mai primit o lovitura sub centura din partea OPC Arges, care a amendat uzina cu nu mai putin de 30.000 Lei. De ce? Pai cica trusele medicale cu care acestia dotau masinile, ar fi neconforme. Pe langa amenda, uzina a mai fost obligata sa retraga aproximativ 18.000 de truse.

Controlul a venit in urma unei reclamatii facute de catre un argesean, conform careia, trusa cu care era dotata masina proprietate personala, nu prea arata cum ar trebui.

Astfel, in urma controlului s-a descoperit ca pe truse nu este trecut numele producatorului, nu sunt marcate corect, multe din componentele trusei nu sunt conforme cu standardele (bandaje nesterile, tesatura este 100% polyester) si multe altele. Cetificarea C.E. este prezenta pe trusa, dar cu toate astea, nu este inregistrata nici o autoritate competenta a vreunui stat membru U.E..

O treaba destul de complicata retrasul celor 18.000 de truse, pentru ca 80% din ele sunt deja la proprietarii masinilor. Acestia vor fi anuntati pentru a veni (probabil la dealeri), ca sa le fie schimbate respectivele truse.

Va mai spunem ca acestea sunt importate de firma italiana Autek din China si ca, incepand de acum, toate trusele medicale care vor intra in tara vor fi monitorizate la vama, indiferent daca sunt sau nu destinate Uzinei Dacia.

Si daca tot s-au apucat de treaba, cei de la OPC vor verifica si triunghiurile reflectorizante de la Logan, deoarece au primit reclamatii ca si acestea nu ar fi tocmai in regula.

Author: Sorin Grumazescu

2 thoughts on “Dacia amendata de OPC din cauza unor truse medicale neconforme

  1. Lasa mai ca se relanseaza cu ajutorul Presedintelui. Nu a declarat Base ca de acuma va merge numai cu Dacia :))….sa o vedem si pe asta :))

Comments are closed.