Opel Insignia este oficial Masina Anului 2009 in Europa

COTY (Car Of The Year) este probabil cea mai importanta competitie lagata de industria auto in Europa, iar anul acesta premiul cel mare a fost castigat de Opel Insignia. Voturile vin din partea a 59 de jurnalisti in domeniul auto, din 23 de tari, iar clasamentul ar arata cam asa:

1.Opel/Vauxhall Insignia – 321 puncte
2.Ford Fiesta – 320 puncte
3.Volkswagen Golf VI – 223 puncte
4.Citroen C5 – 198 puncte
5.Alfa Romeo MiTo – 148 puncte
6.Skoda Superb – 144 puncte
7.Renault Megane – 121 puncte

Interesant este faptul ca Opel a primit cele mai multe voturi din partea a 20 de mebrii ai juriului si a iesit pe locul intai, cu toate ca 19 din ei, au plasat pe primul loc Ford-ul Fiesta. Pentru Ford este a doua infrangere “la mustata”, asta dupa ce in 2001, Mondeo a pierdut trofeul la diferenta de un punct in fata Alfa Romeo 147.

Presedintele GM Europa, Carl-Peter Forster a primit rezultatele din partea lui Steve Cropley, vice-presedinte executiv COTY si redactor sef Autocar, iar echipa care s-a ocupat de Opel Insignia, va primi trofeul in cadrul unei ceremonii speciale, care va avea loc in luna Ianuarie 2009.

Masina eu zic ca a castigat pe drept acest mare premiu. Merita si nu zic numai eu, mai sunt o gramada care sper sa imi impartaseasca aceasta idee. Imi pare rau de Skoda Superb care putea sa urce mai sus in clasament, dar cred ca cei care au testat stiu mai bine. Oricum diferentele sunt mici la puncte.

Sursa:

Author: Silviu

3 thoughts on “Opel Insignia este oficial Masina Anului 2009 in Europa

Comments are closed.