Detalii oficiale despre Lamborghini Estoque de serie

Ieri au aparut primele date oficiale legate de Lamborghini Estoque care va debuta in productia de serie incepand cu 2011 si va avea un pret de pornire de aproximativ 185.000 de euro.

Cei de la Autocar au vorbit cu Maurizio Reggiani, seful de la Departamentul de Cercetare si Dezvoltare Lamborghini, acesta declarand ca platforma Audi A8 nu are nici cea mai mica legatura cu Estoque asa cum se zvonea. “Daca luati in considerare ampatamentul conceptului si dimensiunea jantelor, o sa va dati seama ca platforma folosita nu este de la A8” a declarat Reggiani.

Se preconizeaza ca Lamborghini Estoque sa beneficieze de celebrul motor V10 de 5.2 litri, va dezvolta 500 CP si un cuplu de 600 Nm. Varianta de top va fi diesel, posibil hybrid si va avea un motor V8.

“Masinile noastre super-sport nu vor avea niciodata motoare diesel pentru ca astfel am trada clientii. Pentru Murcielago si Gallardo vom gasi altfel de solutii. Putem insa dezvolta un motor turbocharged, poate chiar unul diesel pentru Estoque, iar daca pretul este destul de bun si modelele se vor vinde intr-un numar mare, asta reprezinta o mare oportunitate pentru noi. Nici un Lamborghini nu va emite vreodata 120 de g/km, dar totusi suntem nevoiti sa ne imbunatatim aceste valori si sa progresam”, a mai declarat Reggiani.

Sursa

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

5 thoughts on “Detalii oficiale despre Lamborghini Estoque de serie

Comments are closed.