Mercedes Benz SL65 AMG Black Series

Mercedes Benz SL65 AMG Black Series

Dupa ce au creat CLK63 AMG Black Series, cei de la Mercedes Benz revin cu inca un “monstru”, SL65 AMG Black Series. Din afara, masina arata de parca ar fi ‘aterizat’ de pe circuit direct pe strada si ne anunta de la inceput ca are cu ce se lauda sub capota. Si, intr-adevar, are cu ce, pentru ca masina este propulsata de un motor V12 de 6 litri care dezvolta 661 de cai putere. Initial a fost anuntat cu 720, apoi au spus ca va fi limitat electronic la 680, pentru ca in cele din urma, puterea sa fie de 661.Dezamagitor, nu? 🙂 De notat ca motorul este cuplat la o cutie de viteze automata cu cinci trepte.

Renuntand la toate bucatile care nu-si aveau rostul pe o masina sport, precum si folosind materiale mai usoare, cei de la Mercedes au reusit sa faca SL65 AMG Black Series mai usoara cu 250 de kilograme decat varianta normala, asa ca masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde si atinge o viteza maxima de 320 km/h.

Automobilul va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris, din toamna, iar primii clienti isi vor primi masinile incepand cu anul viitor. Pretul? Undeva la 200.000 de euro. Daca ma intrebati pe mine, cred ca modelul asta vine ca sa umple golul lasat de SLR (tinand cont ca la anul va fi intrerupta productia acestuia), pana cand Mercedes isi va lansa urmatorul supercar, SLC-ul, undeva in 2011.

Galerie foto: Mercedes Benz SL65 AMG Black Series

Mercedes Benz SL65 AMG Black Series Mercedes Benz SL65 AMG Black Series Mercedes Benz SL65 AMG Black Series Mercedes Benz SL65 AMG Black Series

Author: Vlad Balan

4 thoughts on “Mercedes Benz SL65 AMG Black Series

  1. 🙂 Dezamagitor mi se pare pretul. 🙂 Masina e extraordinara. Asa cum scrie si Vlad mai sus, s-au scos partile care nu aveau ce cauta pe o masina sport. Chestia asta mie imi place foarte mult. Face ca masina sa arate complet sportiva, sa arate mai…”mai curata, mai uscata”. 🙂 Glumeam. E beton.
    Totusi e o problema. Pacat ca la noi, chiar si cei care si-o permit, nu pot ajunge sa vada tot ce poate masina asta.

  2. Chiar si pentru cei de afara…masina e facuta sa te dai cu ea pe circuit…pe nici o sosea nu poti sa vezi ce poate..doar poate prin Nevada..sau pe o pista de sare :)…in rest nici ce afara nu au drumuri pentru asa ceva ce sa mai zicem noi…Doar Autobanhn sa o poti testa…:))

  3. Ba da poate sar putea sa vezi ce poate sl65 daca ii skoti chipul inlocuindul cu unu de 750 cp mdar parerea mea este ca la ce iti mai foloseste daca ii inlocuiesti chipul {mda ce nu iti este indeajuns de la 0/100 kmh in 3.9 sec} sl65undevaprin Dubai shi prin China,auzeam recent construirea pistelor de 180 de km in linie dreapta fara curbe exceptional pt a vedea puterea masinilor ex:mercedes sl65 amg . sau ii poti vedea puterea pe stand .;):))

  4. pe stand nu are farmec :)….trebuie sa te joci cu ea…ar fi super o pista de aia de 180 de kilometri…ii faci destul de repede…si trebuie si sa te intorci 🙂

Comments are closed.