AutoVAZ si Renault scot noua Lada

Renault Lada

Cel mai mare producator auto din Rusia AvtoVAZ si producatorul francez de automobile Renault vor incepe asamblarea de noi modele Lada in 2010.

Masina va fi pe o platforma Renault. Rusii vor sa scoata o masina low-cost si una off-road. Foarte tare.

Am mers odata cu Lada Niva. Masina arata ca o cutie de conserve, dar pe unde a intrat nu merge nici o masina de teren mai rasarita. Era in noroi pina la geamuri si nu avea nici o treaba.

In iarna urmatoare a fost frig de tot….la -21 de grade cit era la bunica, toata lumea era cu capota ridicata ca inghetase si uleiul in baie….a venit nea Gica cu Lada, la prima cheie a pornit fara nici un rateu. Fac rusii masini urate dar sanatoase si nimic nu le poate opri in off road. Ca aspect o modesta, dar stie multe si se descurca pe orice teren si in orice conditii atmosferice.

Author: Silviu

20 thoughts on “AutoVAZ si Renault scot noua Lada

  1. doresc sa-mi cumpar in viitorul apropiat o lada niva. va circula in jur de15000 km pe an (80% on-road).
    Rog frumos pe cunoscatorii si proprietarii acestei masini sa-mi spuna ce stiu despre masina; si bune si rele !

    Va multumesc !

  2. Salut. Eu am mers cu ea…nu foarte mult dar destul cit sa imi fac o parere. Cum spuneam masina e super ok pentru teren accidentat. Nu consuma mult si merge si cu cea mai proasta motorina(poti sa ii pui si gazolina :))…si tot va porni. Aspectul e destul de rustic, dar masina isi face bine treaba pentru ce a fost conceputa. Aia cu care am mers eu trancanea din toate incheieturile, deci nu e punctul forte asta. Bordul e primitiv. Cam astea ar fi minusurile. Nu stiu nimic de intretinere, dar nu cred ca prietenul care avea masina asta a schimbat ceva la el. Plus ca toata suspesia e simpla si poate fi inlocuita usor. Pentru drumuri grele nu cred ca o alta masina se poate pune cu o Niva. Ea arta urit nu are vopsea care straluceste, dar crede-ma cind e in noroi pina la geam nu mai conteaza culoare , conteaza sa te scoata de acolo. Puncte forte eu zic ca sint pornirile la temperaturile ffff scazute. Masini mai cu pretentii nu pornesc cind e -15 grade afara…asta nu a avut nici o problema. Eu zic ca e o masina care merita, dar sa nu te astepti la confort din partea ei. E o masina “dura” care isi face treaba pentru care a fost conceputa…sa se catare pe munti si sa te aduca inapoi in siguranta.

  3. salut Silviu ! nu stiu daca pt mine ai postat comentariu despre Lada Niva, (oricum multumiri), te-as ruga sa-mi lasi un nr de tlf, sau un e-mail sa putem discuta mai multe despre Niva ! Apropo, stii ceva de noul model Niva care e in colaborare cu Renault ? Multumiri !

    Rog posesprii de informatii despre Lada Niva sa ne informeze si pe noi !

    Cu respect si mii de multumiri, va saluta Gelu Serban !

  4. sper sa nu faca astia de la lada ceva cu renault ca vor strica masina…motoarele renault nu prea sint fiabile, iar generatia care e pe logan e veche ….nici nu cred ca se mai fabrica motoare cu 2 supape pe cilindru :))….si sigur vor aduce cei de la renault motoarele lor mai vechi ca se le vanda si pe alea…sper sa nu fie renault pe niva….!!!

  5. In ultimul episod de Top Gear, conduce Clarkson o Niva. Reuseste sa o cam strice. Dar o duce pe niste coclauri nasoale.

  6. :)) Cred ca scufundat-o prin lac :))…sau cine stie pe unde a bagat-o…oricun conteaza si stilul de condus…aia de la top gear chiar nu menajeaza nici o masina …trag de ea,,,sa o rupa,.,,,iti dai seama ca daca ai asa ceva acasa,,,vei merge mai cu grija …tinind cont ca sint banii tai bagati acolo…si nu vrei sa iti bati joc de bani…si de masina πŸ™‚

  7. oricum se poate mege cu ea la limita si ,,,,are limita destul de sus…cred ca i-a trebuit teren destul de dur sa o strice ca e destul de robusta….ca doar la asta se pricep rusii astia…sa faca masini tepede …dar bune….:)

  8. Si iti dai seama ca daca vor continua colaborarea cu renault…vor strica masina…asa ca trebuie cumparata pana in 2010…:))….ca pe platforma renault va iesi un fel de logan…la fel de prost…si probabil tot o chestie ieftina…..dar nu cred ca vor face modelul Niva…problabil vor restiliza o Lada Samara…sau ceva…asemanator…nu cred ca se vor baga pe segmentul Niva…ca e destul de apreciat si nu vor risca sa il strice….sau cine stie :)…si problabil vor face una offroad de la zero…sper sa nu isi bage coada in Niva…sau poate adapteaza Loganul Stepe…:)

  9. Rusii au mai facut in colaborare cu BMW ..acea celebra volga…dupa platforma lu’ BMW 850 CSi :)..un V12 de 380Cp..se numea Volga V12..si avea niste caracteristi interesante πŸ™‚

  10. Clarkson duce Niva numai prin camp si mlastini. Are probleme pe acolo si o scoate cu un Land Rover. Apoi i se strica pe sosea. O fi fost cu efect intarziat. Oricum, a testat-o la maxim offroad. Clar nu multe care au pretentii de offroad au fi rezistat. Mie mi se pare o masina cu un farmec aparte. Nu stiu de ce, dar mi-a cam placut intotdeauna Niva.

  11. ce ii face…o baga in cada…ca la cit de mica e fiesta…incape in buzunar…era si bancu ala cu lastunul inainte…de ce nu are centuri de siguranta…? sa nu se confunde cu rucsacul :))

  12. Aoleu pai sa stii ca mai am o gramada…pot scrie si o carte…cu toate timpeniile care imi vin in cap sa testez o masina…numai testul cu pisica nu cred ca l-as face…e prea dur…pentru pisica bineinteles…:))..vazusem mai demult o reclama …si o masina care era legata de o funie si facea si se balanganea asa deasupra unei ape…sa vada cit rezista componentele la zdruncinaturi :))….

  13. renault cumpara lada……deci25%=75%. CATA PROSTIE IN TARA ASTA!!! FRUMOASA MASINA DIN IMAGINEA DE PREZENTARE ESTE O LADA 2116 SI ESTE APARUTA PE NET DE 2 ANI DAR CEI CARE NU STIU CRED CA E PROIECTUL RENAULT-. FALS. RENAULT CERE STATULUI AJUTOR DE 5000000DE EURO. CE VOR SA DEMONSTREZE NICI EI NU STIU. MOTOARELE VAZ 1.5 16V SUNT MULT MAI FIABILE DECIT CELEBRUL SI INVECHITUL 1.4 8V DE LA RENAULT

  14. FABRICI AFECTATE DE CRIZA–RENAULT, GM, FIAT,PEUGEOT……ETC. LADA -NICI O STIRE DESPRE
    ASTA .DECI POT MERGE INAINTE SI FARA AJUTORUL FALIMENTARILOR.

  15. Motoarele Renault sint toate invechite…bine sint ieftine ca sint testate si baietii si-au scos banii din proiectare si acuma pot sa vinda motoarele pe modele noi…a se vedea cazul loganului…cu motorul de 1.6 cu 2 supape …e vechi si inca a fost folosit…acuma au trecut si eu la 4 supape/cilindru…
    poate au facut strategie de marketing :))

  16. Lada eu zic ca sufera de imagine…masina e buna dar nu are atita reclama facuta …si nici nu au un nume…cam ce se intimpla cu masinile coreene…ele sint super ok dar cind auzi de ele cam strimbi din nas…si nu stii ce sa crezi…cam asa e si cu Lada…

Comments are closed.