Trafic in Bucuresti

Trafic Bucuresti

Nu o sa scriu nimic interesant mai jos, bucurestenii stiu ca se lovesc de problema asta in fiecare zi. Dar chiar a ajuns sa ma enerveze la culme si toata lumea care ar trebui sa faca ceva ii doare in cot (si mai grav nici macar acolo). Si e doar opinia mea sau poate sunt prea suparat si nu vad lucrurile obiectiv.

Aseara am plecat spre casa pe la 18.30 de la serviciu, undeva pe langa Piata Romana (Lahovari) spre Titan. Cind am vazut ca nu aveai pe unde sa treci ca sa intri pe Magheru, asta patesc in fiecare zi, am hotarat sa merg azi pe alt traseu decat de obicei, ca am invatat si eu o straduta. Zis si facut. Dar problema ca atunci cand am virat pe stradute….am ramas surprins ca sunt mai aglomerate decat bulevardele. Macar pe bulevarde stii una si buna, mergi dupa ala din fata si cand ajungi …ajungi….aici treaba mai ciudata , erau baietii pe 3 randuri nu mai stiai care cum face dreapta sau stanga, care merge inainte, care vrea sa se intoarca ca i se pare mai liber inapoi..…in schimb am aflat niste injuraturi noi…nu le-am mai auzit pana acuma :)…nu vi le zic ca probabil cine circula mai des prin capitala noastra europeana le stie….se circula dupa legea…eu si asa am masina lovita deci ma bag ca poate gasesc un bleg care sa mi-o atinga si sa o fac pe asigurarea lui daca are…daca nu ghinion si incerc maine, ca va fi la fel si trebuie sa cada unul :).

Faza e ca nici macar pe stradute nu se mai poate circula in Bucuresti, ca toata lumea a invatat stradutele si scurtaturile. Aseara am plecat 2 colegi de munca din Romana spre Titan, eu pe stradute, colegul prin centru, drumul clasic, Magheru, Unirii, Piata Alba Iulia, Calea Dudesti, Dristor, Camil Ressu, Salajan. Eu pe stradute am facut 2 ore, colegul pe bulevard a facut 50 de minute. Nu imi venea sa cred. De unde au aparut atatea masini, cu toate ca s-a cam terminat sesiunea si o parte din studenti au mai plecat prin provincie si ar trebui sa fie traficul mai liber. In fine, voi pe unde gasiti trasee alternative? Si bineinteles cand ma suna colegul sa ma intrebe pe unde sunt ii raspundeam la fel de sarcastic “In trafic”. Vi se pare normal ca la ora 18.30 cind sa zicem a trecut ora de varf sa faci 2 ore pana acasa pe o distanta de 7 kilometri care in mod normal se parcurge in 20-25 minute sambata? Voi cat faceti pana la serviciu sau la scoala daca mergeti cu masina?

Nu mai zic. Am ajuns vesel voios acasa (vorba vine voios) ….spart de nervi mai bine zis :)…si a inceput dansul unde parchez masina? Asta e o intrebare grea tare dupa ora 20.30. Noroc cu un vecin care i-a fost frica sa nu atinga masina de un copac si a mai lasat oleaca de loc sa bag si eu botul acolo si spatele tot in strada. Ca sa nu se oboseasca vecinii si trecatorii dupa ce am parcat am ridicat singur stergatoarele 🙂 ca sa vada lumea ca sunt simtit si dupa ce au trecut niste vecini pe langa mine care se uitau la ca la urs…am plecat de langa masina bolborosind si eu….”mare dobitoc a parcat masina aici” . Si trecatorii au inceput si ei sa bombaneasca, nestiind ca era masina mea.

In fine am plecat repede de langa ea sa nu ma vada careva pe geam. Maine dimineata vad eu daca mai e acolo sau daca nu are tuning pe ea…vreo emblema facuta cu cheia sau cu un cui ascutit :). Si a mai trecut 1 zi de plimbare in Bucuresti si am gasit si loc de parcare. De maine iar in jungla asta de masini. Se va termina odata ping pongul asta si vom avea si noi unde sa punem masina cand ajugem acasa. S-au va trebui in fiecare zi sa fim inventivi si sa gasim noi strategii si solutii de a parca masina?

Totusi aia de afara cum au rezolvat problema asta si noi nu suntem in stare. Au aia mai multa minte, sau chiar se preocupa sa rezolve problema. Cred ca la noi functioneaza principiul: “Problema care nu se rezolva de la sine in 30 de zile nu merita sa ne mai apucam de ea”. S-au mai bine: “Ce poti face azi, nu lasa pe maine, lasa pe poimane ca poate nu mai trebuie facut”. Asta e …e orasul mare si nu avem infrastructura. Nu conteaza ca pe nimeni nu intereseaza sa extinda infrastructura, dar ca orice roman mai bine ne gasim scuze si ne apucam sa cautam vinovati in alta parte decat sa cautam solutii. Sa nu se oboseasca cumva neuronii care ii mai avem. Si tot Bucurestiul plin, frate, de SUV-uri.

Mie mi se pare nesimtire sa vina “domn’ patron” cu “tancul” sa ocupe 3 locuri de parcare, ca oricum ala care are SUV-ul ori e fata de patron si oricum nu stie sa parcheze si o lasa in mijlocul drumului, ori e patronul sef care a castigat permisul la tombola (vorba prietenului meu cel mai bun….apropo tu ai gasit loc de parcare in spate sau tot la mall ai lasat-o :)) si tot in mijlocul drumului lasa masina ca sa nu mai ai loc de trecut pe langa ea.

In fine…voi ce parere aveti vizavi de traficul si circulatia din Capitala, dar si din marile orase ale patriei noastre?

Author: Silviu

13 thoughts on “Trafic in Bucuresti

  1. Eu zic sa vinzi masina ca si asa zici ca e mare si sa-ti iei un “fier de calcat” un tico mai bine zis ca ala oricum e facut sa-l poti parca ori unde si e o masina usoara, te poti strecura usor prin trafic, sau un motor, ajungi primul la semafor, nu mai stai la coada, adio nervi…etc etc.

  2. Inseamna ca strazile din Italia sunt ulite…:). In provincie ai impresia ca sunt mai multe pentru ca le vezi de mai multe ori pe zi…ca daca orasul e mic ….vezi masina de 3-4 ori…si te minunezi vai ce de masini bazate in acest oras. :)). La mine in oras aparuse un Hummer….dar era parcat in parcari diferite (ca se plimba omul prin oras sa arate masina la prieteni)…si toata lumea incepea….uite la astia cate masini “bengoase” au intr-un orasel asa de mic :))

  3. Orasul mie imi place. E frumos, ai ce face, e plin de viata. Singura problema e traficul si bucurestenii care uneori sint cam ciudati…si mai ales ii privesc cu dispret pe cei din provincie….fara sa se gindeasca ca poate sint si oameni ok printre cei din provincie :)…asta e cam generala cu Romania…vorba aia : frumoasa tara…pacat ca e locuita :))

  4. Din pacate toti se cred bucuresteni…chiar daca el e venit de 2 ani in capitala…. a uitat de unde a plecat …cel putin majoritatea…si el e “adevarat bucurestean”, de loc din moldova in general :)).

Comments are closed.