Se retrag cehii de la AAA Auto?

AAA Auto Second Hand

In Romania inca salariile sunt mici si multi oameni se orienteaza care masinile la mana a doua, aduse de afara (mai ales din Germania).

Ca sa te duci singur sa iti aduci o masina e un pic mai complicat. Trebuie sa o cauti pe net pe mobile.de sau alte site-uri de gen, trebuie sa vorbesti un pic germana sau engleza (majoritatea “patronilor” de parcuri de masini din germania sunt turci :)), trebuie sa o “rezervi”, unii vor si avans. Apoi trebuie sa te duci sa o aduci, te costa drumul pina in Germania, iar acolo te mai costa numere, Tuv, si alte o gramada de acte.

Trebuie sa te mai duci cu inca cineva, “specialistul” care sa se uite la masina sa vada daca nu are ceva probleme. Deci te costa o gramada, nu mai zic apoi de taxa de prima inmatriculare. Aceaste probleme au fost in mare rezolvate prin aparitia unor firme specializate care aduc masini la mana a doua. Una dintre ele este si AAA Auto.

Au fost niste zvonuri ca se inchide AAA Auto, dar cehii au declarat ca nu intentioneaza sa inchida sucursala din Romania si ca oficialii companiei analizeaza si posibilitatea de a se extinde cu noi locatii in Romania. Conducerea companiei AAA Auto dezminte informatiile aparute in publicatia ceha CBW.Romania este singura piata pe care distribuitorul ceh de masini second-hand AAA Auto a inregistrat un declin al afacerilor in primele trei luni ale acestui an, potrivit raportului trimestrial al companiei AAA Auto Romania a raportat vanzari de 484 de masini in primul trimestru, cu 24,8% sub nivelul de 644 de unitati inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, avand cea mai slaba contributie la afacerile grupului.

Potrivit reprezentantilor companiei, in momentul de fata rezultatele obtinute in industria auto sunt datorate faptului ca majoritatea potentialilor clienti asteapta noi decizii in ceea ce priveste taxa de mediu. AAA Auto a fost infiintata in urma cu 16 ani, extinzandu-se de-a lungul timpului din Republica Ceha, unde isi are sediul, catre celelalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est.

Foto: Curierul National.

Author: Silviu