Bugatti Veyron 16.4 Super Sport a fost dezvaluit

Cei de la Bugatti au dezvaluit noul Veyron 16.4 Super Sport, adica versiunea Veyron, dar cu 1.200 CP si o viteza maxima de 430 km/h. Si ca totul sa fie cat se poate de exact, Sambata 3 Iulie, Veyron Super Sport s-a aflat pe circuitul Ehra-Lessien, unde a reusit viteza medie de 431,072 km/h.

Va spuneam viteza medie deoarece in prima cursa viteza maxima a fost de 428 km/h, iar in cea de a doua viteza maxima a fost de 434 km/h. La volan s-a aflat pilotul de teste Pierre Henri Raphanel, iar ca supraveghetori au fost cei de la TUV (Technische Uberwachungs-Verein), Asociatia Germana de Supervizare Tehnica. A mai fost present si un reprezentant al Guinness Book of Records pentru a marca noul record mondial.

Daca inca mai sunt persoane care nu stiu care este diferenta intre Super Sport si Veyron-ul standard, le dau eu acest mic detaliu: 200 CP si 250 Nm, totalul pentru cuplu in cazul SS fiind 1.500 Nm. Cresterea de putere in cazul motorului de 8.0 litri si 16 cilindri, a fost posibila multumita celor patru supraalimentatoare si intercooler-elor mai mari. In acelasi timp, a fost modificat putin si sasiul.

Cu toate astea, viteza maxima va fi limitata electronic la 415 km/h, de parca ar mai conta inca 15 km/h in plus. Hai sa fim seriosi… 🙂
Prima aparitie publica a lui Bugatti Veyron 16.4 Super Sport va fi in luna August, la Pebble Beach Concours d’Elegance.

Sursa Carscoop

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

3 thoughts on “Bugatti Veyron 16.4 Super Sport a fost dezvaluit

  1. Foarte tare, dar tot nu mi-as lua un astfel de bolid.. N-as da atatia bani pe o masina nici daca i-as avea :)))

Comments are closed.