Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Edition – Editie Speciala

bugatti_veyron_grand_sport_vitesse_jean_pierre_wimille_edition

Avem un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Edition. Este primul dintr-o serie de editii speciale care vor aparea tocmai pentru a sarbatori cateva nume din istoria Bugatti in tot ce inseamna motorsport.

Cine este Jean-Pierre Wimille? Poate multi dintre voi stiu… Iar pentru cei care nu stiu, este unul dintre cei care „a lucrat” o perioada foarte lunga ca test-driver pentru Bugatti. S-a nascut la Paris pe 26 Februarie 1908, este fiul unui jurnalist, iar in intreaga sa cariera de pilot, cea mai mare parte din activitate si-a petrecut-o la Bugatti.

In 1933, atunci cand Ettore Bugatti a incercat sa-l angajeze ca pilot oficial de teste, Jean-Pierre avea deja destule victorii in palmares. Si a acceptat. In primul an a castigat Algerian Grand Prix, in 1935 a obtinut titlul la La Turbie conducand un Bugatti Type 59, dupa care a urmat un loc 2 la Tunisian Grand Prix si un loc 4 in Spania.

Iar in 1947, la Bois de Boulogne, castiga la volanul unui Monoposto Type 59/50 B. Doi ani mai tarziu, se stinge intr-un accident la Buenos Aires in 1949, dupa ce deja castigase de doua ori la Le Mans, tot pentru Bugatti.

Si uite asa avem un prim Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, versiune dintr-o serie de 6 viitoare editii speciale, toate urmand sa fie dedicate legendelor Bugatti. Da, este cel care a fost lansat in 2012 si care ascunde sub capota un W16 de 8 litri, care dezvolta 1.200 CP si un cuplu de 1.500 Nm intre 3.500 si 5.000 rpm, cu o viteza maxima de 408.84 km/h si cu un sprint de 2.6 secunde de la 0 la 100 km/h.

3… Doar trei unitati vor fi fabricate…

Sursa Carbodydesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu