Korres Project 4 – Un supercar grecesc

korres_project 4

Pare greu de crezut, dar de ce nu s-ar baga si grecii la masini? Si nu vorbesc de NAMCO… Vorbesc de un supercar… Se numeste Korres Project 4, iar cel care a venit cu ideea este Dimitris Korres, arhitect si inventator grec.

Masina masoara 3.920 mm lungime, 1.960 mm latime, 1.250 mm inaltime si are un ampatament de 2.560 mm. Daca va interesa si greutatea, se spune ca nu depaseste 1.600 kilograme.

Iar sub capota sta un aspirat natural de 7.0 litri, care dezvolta 505 CP si care reuseste sa scoata vreo 3.8 secunde de la 0 la 100 km/h, la care se adauga o viteza maxima de 300 km/h.

Puterea este transferata catre toate cele patru roti prin intermediul unei cutii in sase trepte, dar exista si configuratia rear-wheel-drive. La toate acestea se mai adauga si trei diferentiale, cuplul fiind transferat 33/67 fata/spate.

Stiti ce mai spune inventatorul? Ca va fi primul supercar ce ar putea intra lejer si pe portiuni off-road, totul multumita suspensiei revolutionare pe care o are. Chiar si asa, eu n-as risca… 🙂

Ceea ce vedeti in imagini este un model pre-productie, in timp ce modelul de productie va arata cu totul altfel in ceea ce priveste interiorul. Cand se va intampla asta? Undeva in 2014, numarul de unitati fiind limitat la inceput doar la 50, iar pietele de desfacere vor fi America de Nord si Orientul Mijlociu.

Sursa WCF si Autoblog

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu