Rolls Royce “Jonckheere” Aerodynamic Coupe II – Studiu de design semnat Ugur Sahin

rolls_royce_jonckheere_aerodynamic_coupe_ugur_sahin

Nu este pentru prima oara cand va vorbesc despre Ugur Sahin. Din punctul meu devedere, i-au iesit la fel de bine si Alfa Romeo 12C GTS Concept, dar si Aston Martin Gauntlet Concept. Acum avem altceva… Rolls Royce “Jonckheere” Aerodynamic Coupe II.

Pe scurt, povestea e in felul urmator: VDL Jonckheere este un constructor de autocare si autobuze din Belgia. Compania a fost fondata in 1881 de catre Henri Jonckheere, la acea vreme avand numele de Jonckheere Works. Ei bine, ei n-au construit doar „mijloace de transport in comun”, la inceput facand si caroserii (din lemn) pentru automobile de lux. Intre acestea, Minerva si Rolls Royce.

Ei bine, de curand, cei de la VDL Jonckheere au luat legatura cu Ugur Sahin si i-au propus “sa readuca la viata” ceea ce odata era Rolls-Royce Phantom I Aerodynamic Coupe. Si uite asa, designer-ul nostru a facut ceea ce vedeti in imagini, adica Rolls Royce “Jonckheere” Aerodynamic Coupe II. Mai mult, compania cauta si ceva investitori care sa ajute ca modelul sa ajunga pe linia de productie.

Ugur Sahin considera ca este o adevarata provocare pentru el, mai ales pentru faptul ca a trebuit sa tina seama de unele aspecte, astfel incat masina, desi reinterpretata, sa nu fie foarte departe de original. Poate de aceea au fost „pastrate” cateva lucruri. Si ma refer la dimensiuni, la grila frontala impresionanta, la usile rotunde cunoscute la acea vreme sub denumirea de „The Round Door Rolls Royce”.

Sa vedem ce-o sa fie. Asteptam investitorii si astept sa vedem iesind de pe linia de productie un Rolls Royce “Jonckheere” Aerodynamic Coupe II unicat. 🙂

Mai multe imagini in continuare

Etichetele postului: , , , , ,

Lasa un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website

Comentariul tau