BMW M6 Gran Coupe – Imagini si detalii

bmw_m6_gran_coupe

El este noul BMW M6 Gran Coupe, un model care urmeaza sa ajunga la dealerii din Europa in luna Mai a acestui an, in Germania pornind de la 128.000 euro, iar in America de Nord, din aceasta vara, cu preturi care vor fi dezvaluite cat mai aproape de data lansarii.

Daca va intrebati cam care ar fi diferentele si asemanarile fata de M6 Coupe si Convertible, iata: avem cam aceleasi chestiute care tin de partea mecanica, insa avem ceva modificari la partea de design. Da, dupa cum vedeti si in imagini, vom avea 4 portiere si, in cazul in care va interesa, cam 113 mm in plus la ampatament.

Va intereseaza si ce-i sub capota? Sunt convins… Pai avem un V8 de twin-turbo de 4.4 litri, motor imprumutat de la M5 si de la M6 Coupe si Cabrio, care dezvolta 560 CP intre 6.000 si 7.000 rpm, dar si un cuplu cu 680 Nm intre 1.500 si 5.750 rpm. Transmisia? In standard una M Double Clutch cu 7 rapoarte, plus sistemul Start-Stop si un diferential care-si va face treaba exact asa cum trebuie.

Se pare ca sprintul 0-100 km/h va fi facut in 4.2 secunde, in timp ce viteza maxima va fi limitata electronic la, asa cum deja banuiati, 250 km/h. Dar asta nu inseamna ca nu se poate ajunge si la 305 km/h multumita kit-ului M Driver. Consumul? Cica nu va depasi 9.9 litri/100 km mixt, iar emisiile de CO2, desi marisoare, nu vor trece peste pragul de 232 g/km.

Evident, vorbim despre un BMW de ultima generatie, deci vom avea un sistem Dynamic Damper Control si o directie hidraulica, dar si un sistem de franare M carbon-ceramic si jante M de 20 inch. Tot kit-ul M mai aduce un volan, scaune sport si prize de aer redesenate pentru interior.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu