Renault Clio RS 200 – Imagini si detalii

N-as spune ca arata rau, da’ nici pe spate nu-s… Este noul Renault Clio RS 200, model de la care sigur v-ati astepta sa fie unul cu vreun motor aspirat si cutie manuala, asa-i?

E bine, nu. Nu-i asa. Este unul cu un motor turbo de 1.6 litri, cuplat la o cutie automata, dublu ambreiaj, in sase trepte. Care scoate 197 CP, numai ca-i „scoate” pe la 6.000 rpm, spre deosebire de actuala generatie, generatie care stie doar de 7.200 rpm… 🙂

Cuplul a crescut cu 26 Nm, pana la 234 Nm, disponibili de la 1.750 Nm. Iar transmisia poate fi lasata fie sa lucreze dupa cum „o duce capul”, fie ajutata prin intermediul padelelor montate la volan.

Butonul RS poate modifica stilul de condus, adica poate fi sport sau normal. Si desi performantele inca n-au fost dezvaluite, se pare ca in modul Race masina ajunge pana la 100 km/h in mai putin de 6.5 secunde, modelul fiind echipat si cu sistemul Launch Control.

Standardul primeste jante de 17 inch, insa asta nu inseamna ca RS 200 nu poate fi echipat cu unele de 18 inch si cu sistemul de franare cu discuri fata de 320 mm, discuri cu 8 mm mai mari decat actualul Clio RS.

Si dupa cum vedeti si voi din imagini, noul Renault Clio RS 200 este nitel mai agresiv, cu niscaiva „urme” de imagine F1 (cel putin la partea din fata), cu un spoiler si un difuzor spate si cu bare putin restilizate. Plus ca in cabina gasim scaune sport, piele la cerere, Bluetooth si USB, navigatie si sistemul R-Link.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu