Siguranta Rutiera – De ce ar trebui sa va intereseze anvelopele?

Anvelopele reprezinta singurul punct de contact al vehiculului cu solul. Nu uitati! Indiferent de cat de atragator este design-ul masinii, cat de bine reglat este motorul sau chiar cat de experimentat este soferul, anvelopele reprezinta prima linie de aparare din punct de vedere al sigurantei. Familia dumneavoastra este extrem de importanta, astfel incat alegerea anvelopei potrivite este esentiala.

Fiecare anvelopa este diferita
Alegerea anvelopei potrivite schimba totul. Dar de unde ati putea incepe? Noi va recomandam sa optati pentru o marca in care aveti incredere. In zilele noastre, anvelopele sunt un produs de inalta tehnologie, iar marcile cele mai bune se remarca prin performante de exceptie din punct de vedere al sigurantei, longevitatii si al economiei de carburant. Alegerea unei anvelope mai putin performante reprezinta un compromis riscant si costisitor. Pe de alta parte, chiar daca veti investi mai mult pentru a achizitiona o anvelopa mai buna, aceasta investitie se va dovedi mult mai rentabila in timp.

Siguranta trebuie sa primeze
Stiti acest lucru din instinct: siguranta este cea mai importanta. Chiar daca deplasarile dumneavoastra sunt in mare parte unele de rutina, nu puteti sti niciodata ce situatii neprevazute pot aparea. O anvelopa conceputa special pentru siguranta optima va ”musca” pur si simplu din asfalt, permitandu-va sa franati eficient, in timp util. O anvelopa mai buna va reduce distanta de franare in caz de urgenta. Ganditi-va la acest lucru atunci cand veti alege urmatorul set de anvelope.

Economisiti bani: alegeti anvelope care reduc consumul de carburant
O anvelopa trebuie sa fie aderenta in viraje si trebuie sa franeze eficient, dar o rezistenta crescuta la rulare va duce la cresterea consumului de carburant. Reducerea rezistentei la rulare a devenit obiectul unei competitii acerbe intre echipele de cercetare si dezvoltare ale constructorilor de anvelope. Si care sunt vestile bune pentru consumatori? Ultimele generatii de anvelope si-au dovedit eficienta in reducerea rezistentei la rulare, fara a compromite cu nimic siguranta. Unul dintre secrete il constituie introducerea siliciului in compozitia anvelopei.

Aveti in vedere beneficiile de lunga durata
Cu totii am remarcat diferenta dupa ce am umflat anvelopele cu care am rulat la o presiune prea mica. Daca anvelopele nu sunt cum ar trebui sa fie, atunci nici drumul nu poate fi simtit asa cum ar trebui. Si fara indoiala ca aceasta nu este doar o senzatie. Daca presiunea din anvelope este prea mica, nu veti putea frana eficient atunci cand sunt necesare reactii prompte in situatii neprevazute. Mai mult, rularea la o presiune prea mica va distruge anvelopele si le va scurta durata de viata. De asemenea, rularea la o presiune prea mare va avea ca rezultat o uzura neuniforma si prematura a a anvelopelor. Presiunea din anvelope trebuie verificata periodic pentru a evita riscuri precum: explozia anvelopelor, pierderea aderentei, uzura prematura si, desigur, aparitia accidentelor. Mai mult, va puteti proteja investitia initiala asigurandu-va ca anvelopele dureaza mai mult. Verificati presiunea lunar.

Acum este posibil: 3 performante de top intr-o singura anvelopa
In primul rand, anvelopa potrivita reprezinta o garantie a sigurantei rutiere. In zilele noastre insa, asteptarile sunt mult mai mari. Siguranta sporita, randament kilometric crescut si economie mai mare de carburant. Pentru consumatori, acesta este idealul. O anvelopa care sa ofere toti acesti trei factori de performanta. Dar atentie! Nu toate marcile de anvelope ofera acesti factori de performanta in proportii egale. Gasirea echilibrului optim reprezinta solutia.

Sursa Michelin

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Siguranta Rutiera – De ce ar trebui sa va intereseze anvelopele?

Comments are closed.