GM prezinta conceptul EN-V

Cei de la General Motors ne prezinta un nou electric, destul de interesant, care se numeste EN-V Concept si care ar insemna Electric Networked-Vehicle. Interesant este faptul ca sigla e de Chevrolet.

Ce va fi si cum va fi, pana la urma, vom vedea, insa, stim sigur ca jucaria beneficiaza de un tren de rulare electric care-ti permite sa parcurgi aproximativ 40 km cu o singura incarcare.

Tot la partea de „chestii interesante”, as mai aminti faptul ca un sistem GPS lucreaza impreuna cu niscaiva senzori si cu un sistem de comunicatie „vehicle-to-vehicle”. Aceste sisteme permit conceptului sa ruleze singur, fara vreun ajutor din partea soferului, insa, asta nu inseamna ca nu poate fi pilotat si manual.

Interesant este ce spune si vicepresedintele Chevrolet: „pana in 2030, mai mult de 60% din populatia lumii va trai in zone urbane, iar Chevrolet EN-V ar putea fi una dintre solutiile pentru transport.

Sa-l credem, sa nu-l credem… N-am idee. Un lucru e clar: astfel de concepte ar putea reprezenta viitorul in ceea ce priveste transportul, mai ales in orasele mari.

Sursa WCF

Pentru o mai buna rezolutie a imaginii si pentru video

Etichetele postului: , , , ,

Lasa un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website

Comentariul tau