Ferrari Xezri Concept

Ferrari Xezri Concept este ideea lui Samir Sadikhov, absolvent IED si omul care a castigat locul al doilea la Ferrari World Design Contest 2011.

Este un sportcar , sursa de inspiratie fiind vantul, un model care arata foarte bine, dar care dispune si de o aerodinamica potrivita. Teoretic, eleronul spate pozitionat orizontal pe acoperis si este activat automat la viteze mai mari de 200 km/h, plus ca are posibilitatea sa asigure o mai buna aerisire a motorului.

Cei de la IED au mai participat in finala competitiei cu inca doua proiecte: Pegaso, designeri fiind Giuseppe Ceccio, Giacomo Pierin si Matteo Politano, dar si Ethesian care apartine lui Alessandro Nardolillo.

Toate cele trei proiecte au fost alese de catre cei de la Ferrari dintr-un total de 11 propuneri, toate urmand a putea fi vazute la expozitia Apriti IED – Naturally Powerful 2011 care va fi deschisa chiar la IED pana la sfarsitul lui Septembrie.

In cazul in care sunteti in zona, programul de vizite este de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 – 13:00 si 14:00 – 18:00.

Sursa Carbodydesign

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu