BMW Team RLL obtine al doilea succes consecutiv la clasa GT in cursa de la Long Beach

Dirk Muller (Germania) si Joey Hand (SUA) au reusit sa se pozitioneze pe prima treapta a podiumului la American Le Mans Series.

Modelul BMW M3 GT cu numarul 56 a pornit de pe prima pozitie a clasei GT, dar dupa aproximativ 20 de minute, in urma unui incident in care a fost implicat celalalt echipaj RLL, Hand a pierdut sefia cursei. Bill Auberlen (SUA), tot la volanul unui BMW M3 GT (nr.55) a fost lovit intr-un viraj, masina rasucindu-se cu 180 grade. Hand a facut o manevra de evitare, astfel pierzand 2 pozitii.

Dupa inca 20 de minute, Hand reuseste sa depaseasca doi concurenti si revine in fruntea cursei. Dupa inca o lupta cu un model Porsche, Hand pierde din nou prima pozitie, dar revine reusind un avans de 7 secunde fata de urmatorul clasat. Dupa intrarea la standuri dupa ce a expirat prima ora, Muller isi incepe treaba si ramane in frunte pana la finalul celor doua ore de concurs, iar BMW-ul M3 GT cu numarul 55, pilotat de catre Dirk Werner termina cursa pe pozitia a 7-a.

Mai jos sunt si cateva declaratii luate dupa terminarea cursei.

Sursa BMW

Mario Theissen (director BMW Motorsport): “A fost o victorie mare pentru Joey Hand şi Dirk Müller, care îi plasează într-o poziţie foarte bună la intrarea în pauza pentru Le Mans. Credem că era posibilă obţinerea unei duble. Ambele maşini au dovedit o fiabilitate foarte bună, avem o echipă foarte solidă şi piloţi foarte buni.”

Bobby Rahal (directorul echipei): ” Victoriile consecutive sunt dificil de obţinut în orice campionat, dar mai ales în clasa GT din ALMS, iar acest succes este unul foarte mare pentru echipa noastră.”

Joey Hand (BMW M3 GT, număr de concurs 56): “Sunt extrem de încântat. În cele din urmă am obţinut această victorie la Long Beach. Este o mare reuşită pentru mine, după zece ani în care am luat startul aici. Am pilotat la maximum la început, astfel încât să-i ofer o poziţie cât mai bună lui Dirk Müller. Ştiam că el va ştii cum să se descurce până la sosire – şi exact acest lucru a şi făcut.”

Dirk Müller (BMW M3 GT, număr de concurs 56): “Joey Hand a pus bazele acestui succes prin obţinerea pole position şi prin realizarea unui ritm excelent în prima parte. A controlat cursa la început şi am fost impresionat de ceea ce am văzut. Apoi mi-a transferat mie presiunea şi a trebuit să pilotez până la sfârşit. Am putut să merg la limită cu pneurile Dunlop şi să mă menţin înaintea unei maşini foarte rapide. Ne-am menţinut departe de parapet şi am reuşit să câştigăm.”

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “BMW Team RLL obtine al doilea succes consecutiv la clasa GT in cursa de la Long Beach

Comments are closed.