Porsche Panamera Turbo S a fost dezvaluit

Iata ca cei de la Porsche au anuntat si noul Panamera Turbo S, un model care a aparut mai repede decat se astepta toata lumea si care, teoretic, ar fi trebuit sa fie prezentat fie la Salonul Auto de la NY, fie la cel de la Shanghai.

Noua jucarie dezvolta 550 CP si 750 Nm, iar cu ajutorul overboost-ului, poate ajunge pana la 800 Nm. Ca sa va dati seama care este cresterea, trebuie sa va reamintesc faptul ca acelasi motor bi-turbo de 4.8 litri, dar pe standardul Turbo, dezvolta 500 CP si 700 Nm.

Performantele lui Panamera Turbo S arata cam asa: de la 0 la 100 kilometri pe ora, masina ajunge in 3.8 secunde, iar viteza maxima este de 306 km/h. Chiar si asa, consumul nu a fost neglijat: discutam despre 11.3 litri/100 km, cu jante de 19 inch si pneuri Michelin low roll-resistance all-season, dar Porsche ofera si jante de 20 inch.

Pretul pentru noul Porsche Panamera Turbo S este de 167.076 euro cu tot cu TVA (in Germania) si trebuie sa mai stiti ca in standard, modelul va beneficia de PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), plus pachetul Sport Chrono Package Turbo.

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Porsche Panamera Turbo S a fost dezvaluit

Comments are closed.