ADAC desemneaza BMW Seria 5 Masina anului in Germania

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobilclub), sau mai pe romaneste Automobil Club German a ales ca Masina Anului in Germania sa fie noul BMW Seria 5. Totul in cadrul decernarii premiilor „Ingerul Galben”. Bineinteles, acest lucru a fost facut in urma unui sondaj realizat de acestia, la acest studiu participand 19 milioane de cititori ai publicatiei „ADAC Motorwelt” si utilizatorii site-ului ADAC.

La categoria „Automobilul viitorului” locul trei a fost ocupat tot de un BMW, mai exact BMW 320d, model cu tehnologie BluePerformance si care respecta normele de poluare Euro 6. Ca sa nu mai spunem ca in primele 10 s-au clasat si BMW X3 si MINI Countryman.

Poate va intrebati de ce aceasta „competitie” se numeste „Ingerul Galben” (in germana Gelber Engel). Denumirea vine de la culoarea specifica masinilor de interventie si depanare ADAC. Premiul a fost acordat pentru a saptea oara, fiind considerat si unul dintre cele mai importante trofee ale industriei auto germane. „Germania este cea mai importanta piata pentru noi si pentru concurentii nostri. Este o piata deosebit de competitiva, cu un public exigent. De aceea aceasta distinctie este relevanta si pentru noi, in Romania”, a explicat Marco Schulz, director general BMW Group Romania.

Sunt convins ca deja stiti cam tot despre BMW Seria 5 Sedan. Iar daca nu, gasiti toate detaliile aici. Totusi vreaui sa va spun cateva cuvinte despre BMW 320d, versiune cu tehnologie BluePerformance. Discutam despre o echipare cu un catalizator special NOX care optimizeaza emisiile de oxizi de azot, fara ca acest lucru sa afecteze performantele motorului.

BMW a fost primul producator care a oferit aceasta tehnologie si in Romania, incepand de prin Noiembrie 2008. Mai mult, Seria 3 Sedan si Touring, BMW Seria 5 Sedan si Touring, dar si BMW Seria 7, pot fi echipate optional cu BluePerformance, iar in cazul Seriei 3, pretul pentru acest sistem este de 1.000 euro cu tot cu TVA.

Sursa BMW

Author: Sorin Grumazescu