MINI Paceman Concept vine la NAIAS

 • Scris de pe 22 Dec 2010 in Mini
 • 1 Comentariu
 • Dragut noul MINI Paceman Concept. Este un fel de Countryman coupe si va fi prezent la urmatoarea editie NAIAS (North American International Auto Show) care va avea loc in perioada 10-23 Ianuarie 2010.

  La prima vedere, este un model destinat celor tineri, un model care masoara 4.110 mm lungime, 1.789 mm latime si 1.541 mm inaltime, un model cu o parte frontala care iese in evidenta, cu o linie plata a acoperisului, cu geamuri specifice pentru un coupe, cu jante de 19 inch si cu multe altele.

  Mai avem un interior cu patru locuri, un panou de instrumente ce emana sportivitate, prize de aer mari, o consola centrala subtire, tapiterie din piele, scaune sport, una peste alta, un interior elegant asa cum ne-a obisnuit MINI pana acum.

  Sub capota sta un supraalimentat cu turbina, un 1.6 litri imprumutat de la MINI John Cooper Works, care dezvolta 211 CP si un cuplu de 260 Nm, cel din urma avand posibilitatea sa ajunga prin intermediul functiei Overboost pana la 280 Nm. Aaaa, si sistemul folosit este cel all-wheel-drive permanent.

  In concluzie, pentru moment discutam doar despre un concept interesant. Dar mai stii…? ­čÖé Oricum, daca doriti sa cititi mai multe, mai jos aveti integral comunicatul de presa.

  Sursa MINI

  Mai multe imagini si comunicatul de presa in continuare

  Premiera mondial─â a noului MINI Paceman Concept.

  MINI face un nou pas important ├«n istoria sa prin prezentarea unui concept de automobil nou ┼či fascinant – MINI Paceman Concept. Cu exact zece ani ├«n urm─â, vizitatorii Salonului Auto Interna┼úional din America de Nord (NAIAS) de la Detroit au fost martorii relans─ârii m─ârcii MINI ├«n America de Nord, ceea ce a fost semnalul ├«nceputului unei pove┼čti de succes f─âr─â egal. Acum, marca se preg─âte┼čte s─â s─ârb─âtoreasc─â aceast─â aniversare de referin┼ú─â la NAIAS – care are loc ├«n perioada 10-23 ianuarie 2011 – cu premiera mondial─â a MINI Paceman Concept. Acest studiu spectaculos pune bazele unei categorii complet noi de automobile, cu poten┼úial pentru oferirea unei ┼či mai mari pl─âceri a condusului ┼či o versatilitate ┼či mai mare pentru utilizarea zilnic─â. MINI Paceman Concept are poten┼úialul de a deveni un alt pilon de baz─â ├«n dezvoltarea continu─â a m─ârcii ┼či a portofoliului s─âu de produse.

  MINI Paceman Concept preia punctele forte ale MINI – caracterul unic, comportamentul asem─ân─âtor cu al unui kart, agilitatea, calit─â┼úile dinamice ┼či designul individual – ┼či le confer─â un aer proasp─ât cu ajutorul tehnologiilor de ultim─â or─â ┼či al unui concept inovator de caroserie. Prototipul combin─â apari┼úia sportiv─â ┼či masculin─â, versatilitatea ┼či aspectul de coup├ę cu dimensiunile modelului MINI Countryman, cu patru u┼či. De asemenea, reune┼čte conceptul clasic MINI, particularit─â┼úile definitorii pentru MINI Countryman ┼či stilul unui coup├ę ├«ntr-o manier─â armonioas─â. Rezultatul este un automobil MINI care inspir─â for┼ú─â, care ├«┼či arat─â aptitudinile dinamice din toate unghiurile.

  MINI Paceman Concept, al c─ârui design de crossover ├«l face s─â fie primul Sports Activity Coup├ę (SAC) din segmentul ma┼činilor mici, ├«mbin─â elementele lifestyle cu calitatea premium.

  Este automobilul ideal pentru persoanele tinere, moderne ┼či extrovertite, cu stil de via┼ú─â urban, care ador─â manevrabilitatea de kart emblematic pentru MINI, c─ârora le place s─â ias─â ├«n eviden┼ú─â prin individualitate ┼či pun mare pre┼ú pe personalitatea m─ârcii. Sunt persoane ├«ncrez─âtoare, care tr─âiesc dup─â propriile lor reguli ┼či ├«┼či exprim─â individualitatea printr-un MINI, care fac uz de mobilitatea pe care MINI o ofer─â ├«n marile ora┼če ┼či care experimenteaz─â pl─âcerea condusului ├«n cea mai concentrat─â form─â a sa.

  Limbajul masculin de design pe care ├«l are MINI Paceman Concept scoate ├«n eviden┼ú─â at├ót identitatea independent─â a conceptului, c├ót ┼či apartenen┼úa la gama MINI. Prototipul cu patru locuri, ale c─ârui dou─â u┼či mari ┼či hayonul cu deschidere larg─â ├«l marcheaz─â drept un MINI inconfundabil, imprim─â segmentului Sports Activity Coupe (SAC) o not─â de originalitate. Platforma de la MINI Countryman define┼čte dimensiunile compacte ale studiului prin propor┼úiile clasice MINI, garda la sol m─ârit─â ┼či pozi┼úia ridicat─â a scaunelor.

  Exteriorul: Sports Activity Coup├ę – urban ┼či masculin.

  MINI Paceman Concept p─âstreaz─â partea frontal─â familiar─â gamei MINI, dar adaug─â o not─â distinctiv─â. Farurile delimitate de un contur cromat se extind mult ├«nspre aripile fa┼ú─â ┼či, ├«mpreun─â cu capota cu volume puternice, accentueaz─â caracterul impozant al p─âr┼úii frontale.

  MINI Paceman Concept reproduce ├«n mare designul grilei fa┼ú─â de la MINI Cooper S Countryman. Totu┼či, admisiile suplimentare ├«n sec┼úiunea inferioar─â a barei fa┼ú─â asigur─â o ventila┼úie ├«mbun─ât─â┼úit─â a fr├ónelor ┼či, ├«mpreun─â cu proiectoarele de cea┼ú─â ad├óncite, accentueaz─â latura sportiv─â a prototipului. Noua interpretare pe care MINI Paceman Concept o d─â elementului lateral care face trecerea ├«ntre aripa fa┼ú─â ┼či panoul u┼čii, are at├ót rol de semnalizator, c├ót ┼či de priz─â de aer. Elementul de design are un aspect robust ┼či duce privirea de la montantul A c─âtre pasajul ro┼úilor fa┼ú─â, ceea ce ├«i ofer─â o not─â sportiv─â ┼či atrage aten┼úia asupra ro┼úilor. Concepute special pentru acest prototip, jantele mari de 19 ┼úoli au menirea de a ├«nt─âri prezen┼úa sportiv─â a modelului.

  MINI Paceman Concept arat─â c─â acoperi┼čul dispune de contururi foarte eficiente. Linia plat─â a plafonului este orizontal─â din fa┼ú─â p├ón─â ├«n spate, acolo unde se pierde ├«ntr-un montant C care este lat ┼či cu aspect transparent. Geamurile dau impresia c─â sunt de jur ├«mprejurul automobilului precum o band─â de sticl─â, cu acoperi┼čul ├«n form─â de ÔÇťcasc─â” – ├«ntr-o nuan┼ú─â contrastant─â – suspendat deasupra. Geamurile specifice pentru coup├ę se ascut pe m─âsur─â ce se extind spre spate ┼či se combin─â cu talia ├«n u┼čoar─â urcare pentru a crea o form─â de pan─â deosebit de dinamic─â atunci c├ónd ma┼čina este privit─â din lateral.

  “├Än contrast cu designul mult mai vertical de la MINI Countryman, pentru prototipul MINI Paceman Concept am accentuat liniile orizontale ┼či am subliniat mai mult l─â┼úimea automobilului”, a explicat Marcus Syring, director pentru design exterior al MINI, pentru a justifica apari┼úia puternic─â a conceptului. Noua interpretare a valorilor tradi┼úionale ale unui coup├ę (termenul “coup├ę” vine din francez─â, de la cuv├óntul “couper” care ├«nseamn─â “a t─âia”) produce un hayon nou, omogen, care p─âstreaz─â farmecul unic MINI. Propor┼úiile puternice ┼či designul musculos al p─âr┼úilor laterale ale automobilului, cu aripile spate proeminente, consolideaz─â impresia atletic─â, neconven┼úional─â.

  Stopurile, ├«ntr-o nou─â interpretare, sunt pozi┼úionate spre exteriorul p─âr┼úii spate ┼či subliniaz─â domina┼úia liniilor orizontale, care curg paralel una fa┼ú─â de cealalt─â ┼či accentueaz─â ecartamentul lat al pun┼úii spate. La fel ca ├«n cazul modelului MINI Cooper S Countryman, spoilerul spate de la MINI Paceman Concept are designul unui difuzor. Curentul de aer este canalizat printre cele dou─â ┼úevi de e┼čapament pe sec┼úiunea ┼časiului, optimiz├ónd o dat─â ├«n plus propriet─â┼úile aerodinamice ale automobilului. Chiar ┼či loca┼čul pentru num─ârul de ├«nmatriculare copiaz─â forma unei prize de aer ├«n bara fa┼ú─â, realiz├ónd o leg─âtur─â stilistic─â ├«ntre partea frontal─â ┼či cea spate a automobilului.

  Conceptul cu patru locuri m─âsoar─â 4.110 milimetri ├«n lungime, 1.789 milimetri ├«n l─â┼úime ┼či 1.541 milimetri ├«n ├«n─âl┼úime. ├Än stilul specific familiei, MINI Paceman Concept are console extrem de scurte care confer─â un accent deosebit taliei atletice a automobilului.

  Interiorul: combina┼úie de func┼úionalitate modern─â ┼či caracter luxos.

  Interiorul de la MINI Paceman Concept provine ├«n mod deliberat din limbajul de design MINI. ├Än spatele exteriorului masculin al studiului se afl─â o esen┼ú─â elegant─â, dar sportiv─â, care abund─â de un sentiment de calitate premium. Panoul de instrumente este definit de formele concave distincte ┼či de impresia de sportivitate func┼úional─â pe care o creeaz─â. Gurile de aerisire, deosebit de mari, subliniaz─â caracterul interiorului definit prin func┼úionalitate de ultim─â or─â. Gurile de aerisire, vitezometrul amplasat central ÔÇťCentre SpeedoÔÇŁ ┼či levierul schimb─âtorului de viteze au elemente de contur largi, ├«n culori contrastante.

  Consola central─â sub┼úire, care maximizeaz─â spa┼úiul pentru picioare at├ót la pilot, c├ót ┼či la pasagerul din dreapta, se contope┼čte ├«ntre scaune sub forma Centre Rail, familiar─â de la MINI Countryman, ┼či creeaz─â o leg─âtur─â func┼úional─â ┼či vizual─â ├«ntre scaunele fa┼ú─â ┼či cele din spate. Acest sistem-gril─â, cu profil U, unic ┼či inovator se afl─â pe mijlocul habitaclului ┼či ajunge mult ├«n spate, p├ón─â la sp─âtarul scaunelor. Nuan┼úele tapiseriei din piele confer─â interiorului un aspect elegant ┼či luxos. Forma eliptic─â din interiorul u┼čii, clasic─â pentru MINI, este extins─â acum p├ón─â dup─â montantul B ┼či accentueaz─â lungimea interiorului.

  ├Äncorporate ├«n elementul eliptic principal sunt cotierele profilate, cu compartimente mari pentru stocare, m├ónerele u┼čilor cu design ergonomic ┼či difuzoarele pentru sistemul de sonorizare. ├Än spatele scaunelor sport exist─â dou─â locuri confortabile individuale, ale c─âror sp─âtare se unesc ├«n p─âr┼úile laterale pentru a crea un sprijin bine conturat. Aspectul de “lounge”, pe care acestea ├«l formeaz─â, subliniaz─â apari┼úia individual─â ┼či neconven┼úional─â a prototipului ┼či transform─â fiecare c─âl─âtorie ├«ntr-o experien┼ú─â special─â at├ót pentru pasagerii din spate, c├ót ┼či pentru cei din fa┼ú─â.

  Sistemul de transmisie: puternic ┼či eficient.

  At├ót din punct de vedere al spa┼úiului, c├ót ┼či ca reglaj al ┼časiului, MINI Paceman Concept a fost conceput pentru a permite echiparea cu cel mai puternic motor disponibil ├«n prezent ├«n gama MINI. Supraalimentat cu turbin─â cu dou─â elice, propulsorul de 1,6 litri de la MINI John Cooper Works ofer─â prototipului MINI Paceman Concept posibilitatea de a atinge cel mai ├«nalt nivel de performan┼ú─â sportiv─â. Motorizarea cu patru cilindri dezvolt─â 155 kW/211 CP ┼či genereaz─â un cuplu maxim de 260 Nm, care poate fi sporit temporar, ├«n reprize scurte, la 280 Nm prin intermediul func┼úiei Overboost.

  Dezvoltat pe baza MINI Countryman , conceptul MINI Paceman prime┼čte platforma ideal─â pentru sistemul de trac┼úiune integral─â permanent─â MINI ALL4, disponibil op┼úional. Acesta dispune de un diferen┼úial central electromagnetic, dispus chiar ├«naintea raportului final care variaz─â distribu┼úia puterii ├«ntre puntea fa┼ú─â ┼či cea spate. ├Än condi┼úii normale de condus, p├ón─â la 50% din putere este transmis─â spre ro┼úile spate, iar acest procent poate ajunge, ├«n condi┼úii extreme, p├ón─â la 100%.

  ┼×asiul: cea mai bun─â manevrabilitate din segment.

  Tehnologia ┼časiului MINI a fost dezvoltat─â o dat─â ├«n plus pentru MINI Paceman Concept astfel ├«nc├ót s─â transforme poten┼úialul motoarelor puternice, ├«ntr-o agilitate care s─â fascineze.
  Comportamentul sportiv precis ┼či confortul deosebit al c─âl─âtoriei sunt ├«mbun─ât─â┼úite la MINI Paceman Concept. Axul fa┼ú─â dispune de suspensie MacPherson ┼či Electric Power Steering (servodirec┼úia asistat─â electric) cu asistare a puterii ├«n func┼úie de vitez─â pentru a oferi modelului SAC acea agilitate pe care clien┼úii o a┼čteapt─â din partea m─ârcii. Puntea spate cu suspensie multibra┼ú a fost dezvoltat─â pe baza experien┼úei ├«n ┼časiuri pe care o are BMW Group ┼či este conceput─â pentru utilizare at├ót ├«n versiune cu trac┼úiune fa┼ú─â, c├ót ┼či ├«n varianta cu trac┼úiune integral─â ALL4.

  MINI Paceman Concept: o idee inovatoare.

  MINI Paceman Concept ├«ntruchipeaz─â ideea unei experien┼úe a condusului care nu are compara┼úie, totul ├«ntr-o manier─â care respect─â cerin┼úele unui public-┼úint─â modern ┼či orientat spre lifestyle, dar care respect─â pe deplin valorile tradi┼úionale ale m─ârcii.
  Dup─â ce MINI Countryman a deschis o cale nou─â ┼či fascinant─â ├«n extinderea gamei de modele, designerii sunt ├«n c─âutarea atingerii poten┼úialului pe care ├«l ofer─â tehnologia de ultim─â or─â a transmisiei ┼či conceptul flexibil al spa┼úiului, pentru a dezvolta op┼úiuni suplimentare de utilizare ├«ntr-un model tip coup├ę. MINI Paceman Concept pune accent pe experien┼úa deosebit de emo┼úional─â a condusului ┼či demonstreaz─â aceast─â abilitate ├«ntr-un stil specific m─ârcii. Acum pute┼úi g─âsi o dovad─â clar─â a modului ├«n care un nou concept de vehicul poate fi dezvoltat total ├«n prezent printr-o creativitate neconven┼úional─â.

  Etichetele postului: , , ,

  Trackback-uri/Pingback-uri

  Lasa un comentariu

  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Website

  Comentariul tau