Saab 9-4X a fost dezvaluit

Aproape identic cu 9-4X BioPower concept, noul Saab 9-4X este un crossover care chiar imi place. Partea frontala cu grila proeminenta, blocurile optice fata cu lumina bi-xenon, evacuarea dubla, jantele de 18 inch, sunt doar cateva din elementele care reusesc sa dea o imagine interesanta masinii.

Nici cu interiorul nu mi-e rusine. Destul de multe lucrusoare, dar care dau un aer serios masinii: scaune reglabile in 8 directii, elemente din lemn sau din fibra de carbon pentru varianta Aero, buton de pornire pozitionat pe consola centrala, dar si cateva optionale cum ar fi pedalierul ajustabil, sistemul audio Bose, navigatia cu touchscreen de 8 inch, clima in trei zone si sistem entertainment spate.

Vor fi disponibile doua motorizari: una cu un V6 de 3.0 litri, care dezvolta 265 CP si care permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 9.0 secunde. Apoi vine versiunea Aero cu un V6 de 2.8 litri, supraalimentat, cu 300 CP si 400 Nm. In cazul celei din urma, sprintul 0-100 km/h este de 8.3 secunde.

Noul Saab beneficiaza de un sistem XWD (sau AWD), sistem care permite „jonglarea” cuplului intre cele doua punti. Mai exista si un diferential electronic cu alunecare limitata care poate transfera pana la 50% din cuplu catre puntea spate.

Modelul va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles in luna Noiembrie, vanzarile urmand sa inceapa in luna Mai 2011. Noi, adica Europa si alte piete, mai avem de asteptat. Cat? Pana prin luna August a anului viitor. Cel putin asa spune constructorul.

Sursa Autoblog

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu