Salonul Auto de la Paris 2010 – Renault ZOE Preview

Constructorul spune despre Renault Zoe Preview ca este o imagine realista a ceea ce se va gasi din plin pe piata in anii ce vor urma. Asa sa fie? Nu stiu, dar pentru moment, Zoe este prezent la Salonul Auto de la Paris si, dupa cum foarte multi spun, este un preview al viitorului Clio.

Ce este de fapt Zoe? Un vehicul de oras, care are un motor electric de 80 CP si 222 Nm, care are un sprint de 8.1 secunde pana la suta de kilometri la ora, si care poate ajunge la viteza maxima de 135 km/h. Cu toate astea, inginerii Renault au avut grija sa incalte noul model cu jante de 19 inch, pentru ca masina sa se simta bine si in afara orasului. Si nu suna rau in cazul in care locuiesti undeva la cativa kilometri de oras, deoarece bateriile litiu-ion asigura o autonomie de 161 km. Deci e bine.

Ce e impresionant? Sa spunem ca sunteti in mare graba. Si sunteti cu bateria pe 0. Ei bine, pentru 10 minute de incarcare, veti putea parcurge aproximativ 60 de kilometri, iar pentru 30 de minute, bateria va fi incarcata in proportie de 80%. Mai mult, daca sunteti mai comozi, bateriile pot fi scoase si inlocuite cu unele noi, in aproximativ 3 minute. Dar la noi va mai dura pana vom avea o statie Quickdrop.

Ce mai gasim pe noul Renault Zoe? Control climatic cu umiditate ajustabila, senzori de toxicitate care inchid prizele de aer atunci cand nivelul poluarii exterioare nu este tocmai ok, parfum de ambianta integrat si un sistem de lumini ambientale.

Hai ca e dragut, nu? 🙂

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu

1 thought on “Salonul Auto de la Paris 2010 – Renault ZOE Preview

Comments are closed.