Mercedes-Benz Shooting Break Concept a fost dezvaluit

Asteptarea a luat sfarsit. Mercedes-Benz Shooting Break Concept a fost dezvaluit zilele acestea la Beijing. Noul four-door coupe este un model ce foloseste un V6 de 3.5 litri injectie directa si care dezvolta 306 cai putere si are un cuplu de 370 Nm.

Bineinteles, conceptul prefigureaza urmatoarea generatie Mercedes CLS, model ce va concura cu Audi A7, BMW Seria 5 GT si Porsche Panamera. Cu o capote lunga, arcuri proeminente pentru roti, linii adancite pe laterale si un acoperis lin, noul model este putin mai bine proportionat decat Seria 5 GT. Sau cel putin asa pare.

Blocurile optice pe care le vedeti in imagini sunt facute din nu mai putin de 71 LED-uri, soferul avand posibilitatea sa le seteze in 5 feluri diferite, in functie de conditiile de rulare. Acestea flancheaza grila asemanatoare cu cea de la SLS AMG, iar jantele cu care vine incaltata masina masoara 20 inch.

Interiorul primeste un amestec de piele crem cu maro, amestec ce da senzatia de mai mult spatiu pentru cabina. Aceasta este accentuat si de plafonul transparent care se intinde pe toata lungimea masinii. Partea din spate noului Shooting Break este cat se poate de eleganta, acolo existand compartimente de stocare pentru diverse lucruri, podeaua fiind facuta din lemn (de mare efect, mi se pare mie).

Noul Mercedes-Benz Shooting Break Concept se va transforma intr-un model de productie abia anul viitor, asa ca mai avem de asteptat pana vom vedea si imagini cu acesta. Ca de detalii ce sa mai spun…

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu