GM EN-V Concept va fi dezvaluit la Shanghai

General Motors impreuna cu Shanghai Automotive Industry, vor aduce la World Expo 2010 in Shanghai, trei versiuni ale conceptului urban mobility EN-V, un vehicul foarte mic, cu doua scaune si doua roti, vehicul destinat oraselor foarte aglomerate si nu numai.

Locatia aleasa pentru prezentarea noului model este cat se poate de potrivita, Shanghai fiind orasul cu cea mai aglomerata populatie urbana din lume. Cu aproape 20 de milioane de oameni care locuiesc in zona metropolitana, traficul in acest oras este infernal. Cu toate acestea, noul EN-V (Electric Networked-Vehicle) nu este destinat doar oraselor din China. Cei doi constructori, impreuna cu Segway, au dezvoltat acest vehicul pentru toate orasele mari de pe glob, zone despre care se crede ca vor gazdui peste 60 de procente din populatia lumii pana in anul 2030.

Cu ajutorul GPS-ului si al sistemului vehicle-to-vehicle communication, “masinuta” poate sa-si aleaga singura ruta pe care sa mearga, iar camerele si senzorii de pe noul EN-V, ajuta ca vehiculul sa evite accidentele.

Motoarele electrice de la roti sunt cuplate la baterii litiu-ion si asigura o autonomie de 40 de kilometri. Timpul de reincarcare nu a fost dezvaluit, dar se stie ca pentru acest lucru poate fi folosita o priza obisnuita. Pentru a pastra o greutate cat mai mica (500 kg), inginerii au folosit fibra de carbon si Lexan, cel din urma fiind un policarbonat cu o rezistenta foarte mare la impact, folosit destul de mult in ultima perioada in industria auto, dar si la fabricarea lentilelor, carcaselor telefoanelor mobile, aparatura medicala.

Sursa WCF

Mai multe imagini in continuare

Author: Sorin Grumazescu