GM va fi primul mare producator auto din SUA care fabrica motoare electrice

Nu suna rau ce vrea General Motors sa faca. Dupa cum bine se vede si din titlu, GM vrea sa devina primul mare producator din SUA care nu doar va proiecta, dar va si construi motoare electrice. Costurile vor fi reduse, iar performantele, calitatea, fiabilitatea si capacitatea de productie vor fi imbunatatite. Astfel, primele motoare proiectate si fabricate de GM, vor vedea lumina zilei incepand cu anul 2013.

„Inovatia constituita de motorul electric a susţinut prima etapa de crestere a industriei auto cu un secol în urma, prin intermediul demarorului electric, care a eliminat necesitatea utilizarii unei manivele si a revolutionat deplasarea cu autovehiculul pentru client. Credem ca procesul de electrificare a autovehiculelor contemporane va fi la fel de revolutionar si va aduce tot atatea beneficii clientilor nostri. Iar motoarele electrice vor juca un rol major in cadrul acestui process.” a declarat Tom Stephens, vicepresedintele GM, Global Product Operations.

Va exista si sistemul hibrid “two mode”, tractiunea fiind pe puntea spate si care utilizeaza doua motoare cu design unic si un motor cu combustie, totul pentru reducerea consumului de combustibil comparativ cu actuala tehnologie “two mode” gasita pe camionetele si SUV-urile dezvoltate de GM.

„Prin proiectarea si producerea interna a motoarelor electrice, putem utiliza mai eficient energia bateriilor pe masura ce acestea evolueaza, existand chiar potentialul de a reduce costul si greutatea, doua provocari importante cu care se confrunta bateriile actuale.” a mai spus Stephens.

In August 2009, GM a primit o subventie de 105 milioane de dolari din partea Departamentului pentru energie SUA, pentru construirea unor unitati de productie pentru motoarele electrice si componentele aferente.

In concluzie primele motoare electrice GM vor fi montate pe masini hibrid two mode de ultima generatie (tractiune spate), iar investitia totala pentru dezvoltarea motorului electric si a facilitatilor de propulsie electrica in SUA va fi de 246 milioane de dolari.

Sursa GM

Etichetele postului: , , , ,

Lasa un comentariu

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Website

Comentariul tau