Bugatti Type 57C Coupe, masina personala a lui Ettore Buggati va fi scoasa la licitatie

Si iata ca recordul pentru cel mai scump automobil vandut vreodata la o licitatie detinut in prezent de un Ferrari 250 Testarossa 1957, ar putea fi depasit de catre un Bugatti Type 57 C Coupe, in cadrul unei licitatii ce se va organiza la apropiatul Pebble Beach Concours d’Elegance. Evenimentul va fi organizat de catre casa de licitatii Gooding & Company.

“Anul acesta la Pebble Beach Concours d’Elegance, Gooding & Company e onorat sa ofere unul dintre cele mai spectaculoase modele fabricate vreodata de Bugatti.” sunt doar cateva din cuvintele rostite de David Gooding, fondatorul si presedintele Gooding & Company.

Si de ce este acest model atat de spectaculos? Pentru ca a fost construit special pentru Ettore Bugatti ca si cadou pentru ziua lui de nastere. Masina a fost extrem de bine protejata in timpul celui de al doilea Razboi Mondial. Chiar si dupa moartea acestuia, in August 1947, compania a continuat sa aiba grija de masina, aducandu-i cateva mici imbunatatiri. In schimb nu a fost facuta nici o restaurare, deci masina este cat se poate de originala.

Pe langa Bugatti Type 57 C Coupe, la acest eveniment vor mai fi listate alte cateva masini intre care amintim: AAR Gurney Eagle Indy Car 1967 (Denis “Denny” Hulme), Dean Van Lines Roadster Indy Car 1964 (Mario Andretti), Lightweight Weight Roadster, Gerhard-Offy Indy Car 1966 (Jim Hurtubise), Stoddard-Dayton Model K Re-creation 1909, Lola Indy Car 1985 (Mario Andretti) si Blue Crown Spark Plug Special Indy Car 1951 (Lujie Lesovsky)

Sursa WCF

Inca o imagine in continuare

Author: Sorin Grumazescu