Model nou Dacia Logan Sedan

Dacia Logan Sedan

Dacia va lansa in 2009 un Logan Sedan cu motor de 1,6 litri, care dezvolta 133 de cai putere si va avea aceeasi motorizare ca la Renault Twingo Sport.

Pe langa motor si caroseria va avea si ea de suferit mici modificari de design. Cei de la Dacia-Renault vor sa monteze acest motor si pe Sandero comercializat in Brazilia si Argentina, iar mai tarziu motorizarea at trebui sa fie introdusa si pe modelul Sandero vandut in Romania.

Pentru un Sedan si mai ales pentru Dacie cred ca sunt suficieti 133 de cai, mai ales cu drumurile de la noi si traficul care este pe asa zilele sosele ale patriei. Oricum problema Loganul este ca e prea inalta si efectul de vant se simte destul de urat la viteze mari, asta penalizand si consumul enorm pentru aceasta categorie de masina.

Din pacate la toate modelele Logan piesele sunt foarte scumpe in comparatie cu pretul masinii. De exemplu mi se pare enorm sa dai 3 mil pe un proiector original care se sparge atunci cind se arunca o pietricica oricit de mica. Un bec de proiector pe Logan costa 1.500.000 lei, in comparatie cu un bec de Megane de exemplu care e de 3 ori mai ieftin :(.

Ce parere aveti despre Logan in general? Merita masina la banii astia, vorba francezilor “pai la banii astia ce vrei Mertan?”. Cu toate ca e destul de scumpa pentru piata noastra.

Author: Silviu